ЈАДАН ЈЕ ДИЈАЛОГ КОЈИ ЗАВИСИ ОД МАФИЈАША: Ана Брнабић О подршци дела опозиције и медија припадницима криминалних кланова

В. Н.

31. 07. 2021. у 20:37

ЈАДАН је међустраначки дијалог ако зависи од (криминалаца) Вељка Беливука и Марка Миљковића, изјавила је у суботу премијерка Ана Брнабић, истакавши да је срамно оно што раде представници дела опозиције и медија који их подржавају, а којима су извор информација вође криминалног клана.

ЈАДАН ЈЕ ДИЈАЛОГ КОЈИ ЗАВИСИ ОД МАФИЈАША: Ана Брнабић О подршци дела опозиције и медија припадницима криминалних кланова

Фото: Танјуг/Раде Прелић

Премијерка је тако одговорила на питање новинара да ли наставак међустраначког дијалога има смисла с обзиром на појачане тензије и међусобне оптужбе власти и дела опозиције за повезаност са криминалним кланом Вељка Беливука.

- Када достигнете такву безидејност и када сте беспомоћни у политичком смислу, када су вам извор информација Беливук и Миљковић, крајње је време да изађете из политике - рекла је премијерка у Другом основном суду, где је присуствовала промоцији услуге е-уверење.

Додала је да грађани виде о чему се ради и да истраживања показују да популарност појединих лидера опозиције опада, а да поверење у председника Александра Вучића расте и да народ, како каже, препознаје шта су лажи и шта су резултати:

- Тај део опозиције треба да погледа како је то радио Александар Вучић, који није оклевао да стави главу у торбу да би објавио рат таквом клану и мафији.

На питање да ли очекује да ће бити откривено ко је из државних структура сарађивао са кланом Беливука, премијерка је казала да очекује да надлежне институције наставе да раде свој посао и да се испита и истражи повезаност сваког са том групом. Брнабићева је истакла да нема заштићених и да свако треба да сноси одговорност за оно што ради.

Премијерка је у суботу поновила и да Влада Србије и председник Вучић неће оставити на цедилу раднике компаније "Геокс", која је најавила затварање фабрике у Врању, и навела да верује да ће председник ускоро изаћи са решењем. Упитана да ли ће држава и новом инвеститору давати субвенције, она је казала да је бивша власт преговарала са "Геоксом" и да је омогућила да та компанија исплаћује минималац радницима, као и да је договарала субвенције које је исплатила садашња власт. Брнабићева је навела да се систем субвенција у потпуности променио када је Вучић 2014. постао премијер и да су могли да их добију страни и домаћи инвеститори само ако је ниво плата најмање 20 одсто већи од минималне зараде.

На питање о страху радника "Геокса" да ће добити посао само ако су чланови владајуће партије, председница Владе је истакла да је од 2012. године отворено 670.000 нових радних места у Србији и да не верује да су баш све били чланови СНС. Напредњаци и Александар Вучић никада се нису борили за радна места за своје чланове, већ за све грађане Србије, нагласила је Брнабићева.

- Ни ауто-пут или брза пруга не граде се до неког места где живе чланови СНС, већ сви грађани Србије. Незапосленост је са више од 25 одсто, колико је износила у време бивше власти, пала на 9,3 одсто. Да ли мислите да су то све чланови СНС и да ли страном инвеститору можете да наредите кога да запосли - упитала је премијерка.

И МИНИМАЛАЦ И ПЛАТЕ РАСТУ

ПРЕМИЈЕРКА је указала и да је наша економија наставила да расте много брже од европског просека у 2021. и да је Србија забележила раст од 13,4 одсто у другом кварталу, а у првој половини године од 7,5 одсто. Премијерка је најавила да ће у четвртак бити одржана седница Савета за БДП где ће се разговарати како да раст буде и већи од 6,5 одсто.

- То ће све утицати и на раст минималца и надам се да ће бити 300 евра од 1. јануара 2022. - рекла је Брнабићева.

ЂИНЂИЋ УБИЈЕН, НЕСТАЛИ ДОКАЗИ

БРНАБИЋЕВА је рекла да бивша власт није могла да нађе и процесуира убице Славка Ћурувије и Михаила Пантића, да вођа нарко-картела Дарко Шарић није био иза решетака, а да су када је убијен премијер Зоран Ђинђић сви докази који су могли да помогну истрази уклоњени:

- Убијене су вође "земунског клана", срушена њихова вила у Шилеровој. Тако је изгледала њихова борба против мафије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)