ВУЧИЋ И ЕРДОГАН РАЗГОВАРАЛИ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Ево шта је турски председник рекао о дијалогу Београда и Приштине

Novosti online

30. 07. 2021. у 17:21

ПРЕДСЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган потврдио је данас, у телефонском разговору са председником Србије Александром Вучићем, да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине, саопштила је прес служба председника Србије.

ВУЧИЋ И ЕРДОГАН РАЗГОВАРАЛИ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Ево шта је турски председник рекао о дијалогу Београда и Приштине

Фото: ЕПА

- Председник Вучић и председник Ердоган су разговарали и о ситуацији у региону. С тим у вези, председник Вучић је изразио очекивање да ће председник Ердоган и Турска наставити да пружају подршку дијалогу Београда и Приштине, као једином начину за решавање, за Србију, осетљивог питања Косова и Метохије - напомиње се у саопштењу.

Како се истиче, "председник Ердоган је овом приликом потврдио да потпуно подржава дијалог Београда и Приштине".

У саопштењу се додаје да су председник Вучић и председник Ердоган разговарали и о ситуацији у региону.

Двојица званичника су размотрили и различита глобална питања, са уверењем да ће околности ускоро дозволити да се састану и наставе свој садржајан разговор.

Председник Вучић је позвао председника Ердогана у посету Србији, што је шеф турске државе прихватио и потврдио да ће да посети нашу земљу.

Председник Вучић је у разговору изразио саосећање поводом жртава пожара који харају турском обалом и, такође, изразио спремност да наша земља, у оквиру својих могућности, помогне у заустављању ватрене стихије, као и у отклањању њених последица.

Захваливши на пријатељској подршци, председник Ердоган је, знајући да у одмаралиштима на тамошњој обали борави много српских туриста, рекао да турске власти чине све за њихову безбедност.

Двојица државника су констатовали да су билатерални односи Србије и Турске на високом нивоу, посебно њихова економска сарадња, изразивши наду да ће она, уз постојеће могућности, значајно напредовати, наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)