ХТЕЛИ СУ ДА ВРАТЕ ЛОПОВЕ НА ВЛАСТ: Вучић поручио из Скопља - Нећу да дозволим да неко понижава Србију и њен народ!

Novosti online

28. 07. 2021. у 22:47 >> 23:33

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у среду и четвртак у Скопљу, где се састаје са председницима влада Северне Македоније Зораном Заевом и Албаније Едијем Рамом у оквиру иницијативе за сарадњу познате под називом "Мини Шенген".

ХТЕЛИ СУ ДА ВРАТЕ ЛОПОВЕ НА ВЛАСТ: Вучић поручио из Скопља - Нећу да дозволим да неко понижава Србију и њен народ!

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Вучић се обратио у среду вече јавности из Скопља за телевизију "Пинк".

Председник је рекао да није могао да гледа победу Црвене Звезде, али је срећан што је Звезда победила, а исто жели и Партизану, Чукаричком и Војводини.

- Ако за две године дођемо дотле да немамо границе између нас и да камиони могу слободно да пролазе, као и аутомобили, онда ми се чини да смо постигли нешто о чему смо маштали. Нисам сигуран колико ће сви да буду пресрећни због тога у свету и Европи, али ми ћемо бити срећни - објаснио је Александар Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Он је изјавио да ће у четвртак више причати о договорима са Рамом и Заевом.

- Више не јуримо за тим ко ће шта да нам учини или поклони, већ шта је то што заједно можемо да урадимо и да направимо - објаснио је председник Србије.

Он је подсетио и на одлазак радне снаге у иностранство, пре свега занатлија, те објаснио да радимо на томе да те људе вратимо у земљу. Потребно нам је, каже, више радне снаге и уједињавањем тржишта рада надокнађујемо сопствене недостатке.

- Немамо браваре, тесаре, месаре, водоинсталатере и морамо да проналазимо нове путеве - каже Вучић.

Истиче да се три земље одлично разумеју, што ствара услове за мир. Вучић каже да постоје заједнички планови о зеленој агенди, индустријализацији, привлачењу нових инвеститора.

- То су велике и важне ствари. Радиће се на међусобном прихватању академских квалификација, али и професионалних, да грађевинац у Тирани буде прихваћен у Београду и обрнуто. То ће да нас приближи додатно, да снажи наше економије, да обезбеђујемо бољи животни стандард за наше људе - каже председник Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Каже да није лако када инвеститори одлазе, попут Геокса. Људи из ДС су се, каже, хвалили да су их довели, мада је актуелна власт платила све. Ово неће бити једини случај, већ ће их бити још, а све када је реч о инвеститорима које су претходне власти договориле.

- Нећемо оставити Врање на цедилу и урадићемо све што можемо да има посла и то са већим примањима. Довешћемо турског инвеститора и то је, у мору лоших вести, добра вест. Највише погађа лицемерје где се неки хвале овиме и ликују. Борис Тадић се хвалио овом инвестицијом, и ја бих, али ми смо платили после све. Наћи ћемо начин да обезбедимо Врањанцима бољи живот - каже Вучић.

О Рио Тинту одлучиће народ

Он је објаснио да је много урађено за Подриње. Истиче да овде има политиканства и мржње. На питање о Рио Тинту, Вучић каже да у Подрињу имамо око 110.000 људи, и то у ширем подучју. Овај регион се, каже, празни зато што грађани немају посла.

- Довели смо две фабрике у Лозницу, улажемо, радимо брзе саобраћајнице, урадили смо много тога да бисмо оснажили Подриње. У Крупњу су много урадили и уложили, а све како би живот остао, а онда кажу "не треба да прихватамо инвестицију јер ће да угрози нашу животну средину". И за то се боре они из Београда којима је добро и који би да добију 1-2 посто гласова у Београду, јер за њих људи из Подриња свакако неће да гласају - каже Вучић.

Додаје да људи у Подрињу немају новац с поља, као што их има "Не давимо Београд", већ ти људи морају да раде и зараде.

- Сад они из центра Београда иду у Лозницу и Подриње да им соле памет. Говоре им "вама не требају паре, него сачувајте ту лепу природу. Вама паре не требају, него нама да бисмо рушили државу". То је инвестиција од 2,4 милијарде евра и то за почетак експлоатације! Нека 10 одсто остане у Подрињу! У сваком случају, чекаћемо одлуку народа - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Крив сам за ко зна шта, ухапсио сам Беливука ко зна због чега...

Истиче да ћемо сами да управљамо својом судбином, а не као што је увек било, да други то чине. Свака од ових реченица ће, каже, скупо да га кошта, али страх нема, јер не постоји ништа лепше него баштинити слободарске идеје које воде миру, просперитету и које су у интересу грађана.

Политички савезници су му, каже, резултати и народ који не може да се превари. Данас су, каже, састављали кога је све убио у претходних девет година и испало је, каже, да је крив за поплаве, за Цвијана, за Оливера Ивановића, за убиство на ауто-путу, за ковид-19...

- Крив сам за ко зна шта, ухапсио сам Беливука ко зна због чега... Лакше нам је да верујемо криминалцу који је секао људе, него председнику, јер што бисмо веровали у напредак, када можемо да мрзимо. Видео сам да сам убио сопствено дете и ниједно удружење се није побунило због тога! - каже Вучић. - Да морам да истрпим, морам! Гледао сам Вулина који на то није навикао и којег напади искрено погађају. Оно што се он данас пита, ја сам се питао 2014. и 2015. године. Што Србија брже напредује, лагаће све више, и то небулозно, јер што то не би радили?!

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Спутавање и ограничавање Србије су, каже, циљеви. Кад год бисмо били близу решења, активирали би се "мали" из окружења који би нас спутавали и то је суштина политике. То је, каже, истина, и драго му је да је говори.

Дошли смо са 340 евра просечне плате до 600 евра, а неки из региона су стигли само до 520. Зато су нашли, каже, агенте попут Шошкића, који говоре најгоре о економији и курсу који стоји на истом од 2012. године.

- Евро им је дивљао, а сада нам сваки дан соле памет! А ми ћутимо и шта ћемо друго. Мисле да се неко плаши нечега - каже Вучић.

ПЛАСИРАЈУ ЛАЖИ ЈЕР СУ ОЧАЈНИ

Председник Вучић се осврнуо и на лажи које о њему објављују поједини медију, у власништву опозиције.

- Њихови су другови Вељко Беливук и Марко Миљквић а не моји. Они њих бране и хвале, а мене нападају. Они кажу да је Вулин купио Ритопек и то преко његовог деде Свете Вујачића.
Пошто оног криминалца оног месара који је млео месо, млео људе нарочито нервира Света Вујачић, из мени непознатог разлога, ваљда зато што је напао Небојшу Стефановића и Дијану Хркаловић на Главном одбору СНС-а, па му је неко јавио, па ме страшно нервира Света Вујачић, па сад каже му је Света Вујачић деда, па је онда тај деда за не знам шта крив, па је Вулин купио Ритопек, а све су проблеми зато што је Вулин са мном, па сам ваљда ја ишао тамода мељем ћевапе од свих њих - суштина је да у то апсолутно не верује ниједан човек, али ћете то да видите у свим њиховим медијима. Данима и недељама. А знате зашто? Зато што су очајни.

 

Хтели су са страним службама да врате лопове на власт

Јовица Тодоровић и Марко Миљковић су, каже, исти, исти им је "миндсет".

- Криминалац се криминалцу радује! Презирем криминалце и оне који су у стању да секу делове тела. Говоре сваког дана о хајци против некога, а нисам ниједну лошу реч рекао, одговарао сам на свако питање. Намерно су објавили лажи јер су им криминалци то рекли. Ми смо им рекли да имамо доказе, али нису сачекали поподне да их добију, већ су објавили те лажи у јутарњим сатима. Шта после да им достављам? Немам с њима о чему да причам - каже Вучић.

Суштина је, истиче, да је посао свих њих, заједно са појединим страним службама, да сруше све у Србији, да врате лопове на власт, заједно са криминалцима. Није поента само да су криминалци на челу земље, већ је важно управљање економским ресурсима, да се Србија извињава због "Олује", као што је било током претходних власти.

- Опростиће ти Ђура што те је тукао! Ја сам за мир, али нећу да дозволим да неко понижава Србију и њен народ. Ако треба да платим цену, нека платим, јер је веће оно што браним од те цене - каже председник.

Истиче да би ишао на полиграф за случај Беливук-Миљковић.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

 Ако паднем на полиграфу једно питање, отићи ћу сам доживотно у затвор

- Ако ћете да ућутите и да престанете да лажете, одох на полиграф! Ако паднем  једно питање, отићи ћу сам доживотно у затвор. Ако је питање да ли треба да верујемо масовном убици или председнику земље... Барем 50 људи зна где се ја крећем и да ли је могуће да од 50 људи ниједан не проговори? То није могуће и сви то знају.

Каже да је суштина да се сруши Србија и да се нечији живот уништи, да он престане да буде човек јер је тешко поднети нападе, лажи и критике.

Истиче да неће да трпи уцене и да се неће смирити у борби против криминала.

- Милован Бркић, идеолог Ђиласа, Тепићеве и власник таблоида, објави нешто, онда се утркују ко ће да дође први код њега и да донесе паре. Тарифа је од 5 до 100.000 евра, а после 3 месеца и кад му дају, чак и наши партнери, 100.000 евра, онда га нападне. А онда му донесу 120.000 евра. А ја рекет нећу да им плаћам! - каже Вучић.

Борим се за нормалну Србију, да никоме не падне на памет да убије некога, а камоли да се секу делови тела.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Сигуран сам да ћемо пронаћи убице адвоката Мише Огњановића

За два дана, каже, иде оптужница, а помоћници су у мишје рупе одакле ће их, каже, истерати.

- То је био моћан систем. Из врха МУП, а и испод врха, су помагали. Данас је трогодишњица убиства Мише Огњановића и скоро сам сигуран да ћемо убиство разрешити. Да ли ће нам бити потребно три дана, три месеци или годину дана, не знам, али ћемо да разрешимо. Сигурно је да ово убиство није могло да буде почињено без подршке дела МУП-а - рекао је председник.

Истиче да ће наставити да вуче потезе истом јачином, а да они слободно наставе да ударају са стране. Не критикује они који примају новац из иностранства, али тражи да објасне за шта примају новац, по ком мотиву и потреби и зашто, рецимо, његова странка не добија новац од странаца.

СНС  има новца и да не узима новац ни од кога

- Имају неки интерес, вероватно би рекли демократизација, па ће да кажу да није политичка странка него покрет, а то говоре јер не могу да скупе 10.000 потписа - каже Вучић. На питање да ли је СНС независан, каже да апсолутно јесте, да имају новца и да не узимају новац ни од кога.

За крај се захвалио грађанима на подршци истичући да је ова посета важна, а да ће се у четвртак разговори конкретизовати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА