ВУЧИЋ ПРОШЕТАО СКОПЉЕМ СА РАМОМ И ЗАЕВИМ: Грађани прилазили српском председнику (ФОТО)

Novosti online

28. 07. 2021. у 18:54

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави данас и сутра у Скопљу, где ће се састати са председницима влада Северне Македоније Зораном Заевом и Албаније Едијем Рамом у оквиру иницијативе за сарадњу познате под називом "Мини Шенген".

ВУЧИЋ ПРОШЕТАО СКОПЉЕМ СА РАМОМ И ЗАЕВИМ: Грађани прилазили српском председнику (ФОТО)

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Вучић је најавио да ће сутра бити обелодањено ново име регионалне иницијативе која је до сада била позната као "Мини Шенген", али да је још важније да ће бити потписана три споразума који ће донети промене на боље у региону.

Фото: Принтскрин ТВ Пинк

Како је рекао, много је важнија суштина од имена иницијативе, а то су три спораузма - за даље укидање баријера и убрзање добара и услуга три земље, затим други споразум за заједничку превенцију, деловање и помоћ и подршку у природним катастрофама, као и трећи за укирање раднихи дозвола како би се напрарвило слободно тржиште рада на тетиорији три змеље.

Након изјава за медије, лидера Србије крај Вардара сачекао је домаћин, премијери Северне Македоније и Албаније, као и градоначелник Скопља. Сва тројица откриће шта се може очекивати од састанка.

Председника Србије поздравили су и случајни пролазници који су Вучићу изразили поштовање.

Вучићу су пришли и Срби са Косова и Метохије, тачније из Штрпца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)