АЛБАНСКИ ТЕРОР НЕ ПРЕСТАЈЕ: Драгица Гашић и три монахиње на удару, ово мора да се заустави!

Д. З.

27. 07. 2021. у 22:28

БИЛО је довољно само два дана да Драгица Гашић буде ван свог стана у Ђаковици, где је од јуна једина српска повратница, да би њене комшије и суграђани још једном на најпримитивнији, најбруталнији и најсрамнији начин показале своје право лице.

АЛБАНСКИ ТЕРОР НЕ ПРЕСТАЈЕ: Драгица Гашић и три монахиње на удару, ово мора да се заустави!

Фото: ККиМ

Обијање њеног стана, из кога су отуђени камера, рутер од интернета и неколико њених торби, у функцији су застрашивања и новог прогона ове поватнице чије је здравствено стање иначе изузетно лоше.

Ово је између осталог у саопштењу за јавност истакао Миленко Јовановић, председник Привременог органа Општине Ђаковица а поводом обијања и пљачкања стана једине повратнице у Ђаковици. Осудивши најновији напад на Драгицу Гашић и њену имовину, који је нажалост логична последица терора који над њом траје од тренутка када се вратила у свој град, Јовановић истиче да “овакво стање сведочи о одсуству елементарних норми понашања подразумеваних за друштво које пледира да постане цивилизовано“.

- Ужасавајуће је да албанска заједница у моноетничкој Ђаковици не хаје ни на апеле ОЕБС-а, УНМИК-а, ЕУЛЕКСА и других међународних субјеката на Космету који су затражили да се Драгици Гашић омогући уживање људских и грађанских права као и осталим становницима ове општине која се вољом локалних насилника проглашава забрањеном за Србе, што је случај, који указује на најгори вид фашизма - наводи се даље у сапштењу за јавност Привременог органа општине Ђаковица и истиче забринутост за безбедност Драгице Гашић, али све више и за безбедност монахиња у ђаковичком манастиру Успења Пресвете Богородице, којима је једнако као и Драгици забрањено и хлеб да купују у локалним трговинама, а камоли да се безбедно крећу градом.

Из Привременог органа Општине Ђаковица инсистирају да међународни ауторитети хитно предузму све неопходне мере како би се овај ужасни терор над недужном Српкињом у Ђаковици зауставио без одлагања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Како је легендарни Бата Живојиновић добио надимак Животиња