ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ У БИХ: Наметање одлука никада није донело добре резултате - 4. августа састанак са руководством Републике Српске

Новости онлајн

27. 07. 2021. у 12:47

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и из дијаспоре, учеснике кампа "Србија те зове 2021".

ВУЧИЋ О СИТУАЦИЈИ У БИХ: Наметање одлука никада није донело добре резултате - 4. августа састанак са руководством Републике Српске

Фото: Принтсцреен/Пинк

Одговарајући на питања новинара, председник је говорио и оситуацији у Босни и Херцеговини: 

- Ми с пажњом пратимо догађаје у Сарајеву и Бањалуци. Разуме се да наметање одлука никада није донело добре резултате. Ми ћемо 4. вгуста у Бусијама, крајишком насељу обележити годишњицу прогона српског живља и тада ћемо сигурно имати састанак са руководством Републике Српске. Желим мир, нећемо сукобе и узаврелу атмосферу. Ја се надам да сви добро разумеју да је приоритет мир. Изаћичемо са конкретним предлозима како да са Бошњацима водимо разговор - истакао је председник. 

На чињеницу да је Изетбеговић рекао да представници РС не бојкотују изборе већ су раније отишли на одмор, председник је прокоментарисао:

- Плашим се да је ситуација много озбиљнија од било каквог одмора. Време је да Срби и Бошњаци, као и Хрвтаи разговарају. Ми смо научили да од земље губитника, постанемо једна од најбољих у Европи. Зато је за нас важан мир. Ако погледате реторику у БИХ, треба људи да ако размишљају о сукобима, размишљају да то неће само да погоди друге већ и њих.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)