КАКВЕ ВЕЗЕ ТЕСЛА ИМА СА ХРВАТСКОМ: Вучић о намери Хрвата да ставе српског научника на кованицу

Novosti online

24. 07. 2021. у 21:21

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић у емисији "Интервју" на тв Пинк осврнуо се на потез Валентина Инцка да се криминализује негирнаје наводног геноцид Сребрнеици.

КАКВЕ ВЕЗЕ ТЕСЛА ИМА СА ХРВАТСКОМ: Вучић о намери Хрвата да ставе српског научника на кованицу

Фото: Принтскрин/Пинк

- Ми са Бошњацима у будућности градимо не само пријатељске већ и братске односе. Поједини припадници народа су правили злочине којима се не поносимо. Мислим да је будућност у односима Срба и Бошњака од кључног заначаја, Зато ћемо морати да се поштујемо и сарађујемо. Ми са Бошњацима делимо простори у БиХ и у Србији. Ми зато морамо да градимо најбоље могуће односе - рекао је Вучић.

Предсендик је коментарисао и то што Хрватска власт хоће да стави лик Николе Тесле на кованице валуте Евро.

- Какве везе Никола Тесла има са Хрватском. То што је рођен у Смиљану Госпићу не значи ништа. Србија може да буде везана за Теслу. Он се поносио тиме што је Србин. Поносио се својим српским родом, а ми смо овде измишљали причу о томе ког је порекла Тесла због братсва и јединства. Никола Тесла је српског порекла, од оца и мајке који су Срби, његова породица је убијана зато што је била српског рода - рекао је Вучић.

- Када сам рекао да ће се наставити са резолуцијама о Сребреници нисам погрешио. Наставља се са притисцима на Србију и на целокупан српски народ - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)