ИМПЕРИЈА ДРАГАНА ШОЛАКА ПОЛАКО ПРОПАДА? Лично богатство огромно - губици компанија превелики

Новости онлајн

24. 07. 2021. у 15:42

ПОСЛОВНИ подаци говоре да је бизбис Драгана Шолака у великим проблемима.

ИМПЕРИЈА ДРАГАНА ШОЛАКА ПОЛАКО ПРОПАДА? Лично богатство огромно - губици компанија превелики

Фото Јутјуб

Шолак је све наде у опстанак своје империје уложио у задржавање високопрофитних права на преносе утакмица енглеске Премијер лиге, али је то изгубио, након цега настају додатни проблеми.

Драган Шолак поседује лично богатство од најмање 1,3 милијарде евра; има раскошну вилу на Женевском језеру за коју је само на име пореза на имовину платио 7,5 милиона евра;  има три авиона, два “фалкона” и “цесну”, укупне вредности 87 милиона евра; власник је више голф терена у Словенији и Београду; држи луксузни пословни простор у Луксембургу, Холандији и широм бивше Југославије.

Шолак је задужио Јунајтед групу са 3,3 милијарде евра, а цифра која му је потребна да акумулирани пословни губитак своје империје износи тачно 577.191.000 евра. Више од пола милијарде евра, скоро 600 милиона евра, је укупни минус у пословању Јунајтед групе.

Ово су званични подаци из финансијских извештаја те групације, у којима се наводи и да су само прошле године направили губитак од 73 милиона евра, плус још десет милиона у првом кварталу ове године.

Драган Шолак свој капитал држи у Луксембургу, Швајцарској и “пословним рајевима” попут Девичанских острва, а наша земља му пре свега служи за убирање пара преко СББ-а и пренос новца у иностранство.

Енглези тражили Шолаку аванс од 200 милиона

Јунајтед група и Драган Шолак су због презадужености и огромног минуса у пословању изгубили кредитну способност, што значи да не могу више да се задужују код банака за нове инвестиције, односно не могу да добију банкарске гаранције.

Управо због тога је енглеска Премијер лига тражила од Јунајтед групе - а не од Телекома Србија како су лагали на Н1 и осталим Шолаковим медијима - аванс од читавих 200 милиона евра за добијање права на ексклузивне преносе утакмица, што ови нису имали да дају.

А како је објавио лист Курир, у другом кругу тендера за Премијер лигу, након што је у првом кругу највише понудила Јунајтед група, понуда Телекома је била већа од Шолакове за само пет одсто.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)