НАТАША КАНДИЋ СРЕЋНА ЗБОГ СРАМНЕ ОДЛУКЕ ВАЛЕНТИНА ИНЦКА: Поздравила гест високог представника, па поново напала Републику Српску!

Новости онлајн

23. 07. 2021. у 16:12

СРАМНУ одлуку високог представника у БиХ, Валентина Инцка, са одушевљењем је дочекала Наташа Кандић.

НАТАША КАНДИЋ СРЕЋНА ЗБОГ СРАМНЕ ОДЛУКЕ ВАЛЕНТИНА ИНЦКА: Поздравила гест високог представника, па поново напала Републику Српску!

Фото: Принтскрин

Наиме, она је на свом Твитер профилу поздравила одлуку одлазећег високог представника да наметне одредбе кривичног закона којима се забрањује негирање наводног геноцида у Сребреници.

- Високи представник у БиХ донео је одлуку о забрани одобравања, порицања, умањивања или оправдавања геноцида или злочина против човечности и ратног злочина утврђен правоснажним пресудама - написала је Наташа Кандић на Твитеру.

Кандић је на крају искористила прилику да још једном нападне Бањалуку, и додала да ће Република Српска сад "морати да повуче" извештај међународне комисије о стадању свих народа у Сребреници.

Инцко је одлуку о наметању кривичног закона БиХ о забрани и кажњавању негирања наводног геноцида и величања ратних злочинаца донео у финишу свог мандата који се окончава 1. августа.

Одлуку је донео само неколико дана након што је Извештај Независне комисије о злочинима на подручју Сребренице, чији је председник истакнути стручњак Гидеон Грајф, стављен на увид јавости. У том извештају светски стручњаци су аргументовано закључили да се на подручју Сребренице није догодио геноцид током последњег рата.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)