КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА ЗАУСТАВИЛА АУТОБУСЕ СА ХОДОЧАСНИЦИМА: Директор канцеларије за КиМ са њима на Јарињу

Д. З.

23. 07. 2021. у 14:49

КОСОВСКА полиција на Јарињу зауставила је у петак око 13,30 часова два аутобуса са ходочасницима из организација ”Доброчинства” и ”Српска омлафина за Космет” који су кренули на поклоњење светињама.

КОСОВСКА ПОЛИЦИЈА ЗАУСТАВИЛА АУТОБУСЕ СА ХОДОЧАСНИЦИМА: Директор канцеларије за КиМ са њима на Јарињу

ФОТО: Канцеларија за КиМ

Како је саопштио директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на административном прелазу Јариње, приликом повратка са КиМ, наишао је на аутобус у коме је била група наших верника и ходочасника, који су желели да обиђу манастире на Косову и Метохији, али им то није дозвољено.

ФОТО: Канцеларија за КиМ

- Они су кренули да посете наше манастире на КиМ. Њима је забрањен улазак у нашу јужну покрајину. Као образложење добили су папир на коме, између осталог, пише да су ови дивни људи, верници, ходочасници претња јавној безбедности и јавном здрављу, како стоји. То је апсолутно недопустиво - рекао је Петковић који је на Јарињу разговарао са ходочасницима и пружио им подршку. Он је истакао да је овакав терор Приштине недопустив.

- Овако поступање је недопусиво и о томе сам обавестио и господина Мирослава Лајчака коме сам пренео да је ово чисто кршење Споразума о слободи кретања -закључио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)