ВУЛИН О БЕЛИВУКУ И КРИКУ: Све у истрази је кредибилно, једино не Беливукова изјава

Novosti online

23. 07. 2021. у 09:58 >> 10:02

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин гостовао је јутрос у Дневнику РТС-а и том приликом прокоментарисао оптужбе Крика да се председник Вучић састајао са Вељком Беливуком и да је члан СНС-а.

ВУЛИН О БЕЛИВУКУ И КРИКУ: Све у истрази је кредибилно, једино не Беливукова изјава

Фото: РТС Принтскрин

- Све осим изјаве Беливука јесте кредибилно, је л' мислите да је неко фалсификовао ове фотографије, је л' мислите да је неко измислио да су ови убили тај број људи, па само оптужница их терети за пет убистава, то је пет сигурних и доказаних убистава. Оно што није кредибилно, то је што је Крик од Беливука покушао да направи свеца, човека који ће открити мрачне тајне српске политике, убица, убио је пет људи, отео је још неке људе, бавио се диловањем дроге, пронађена је огромна количина оружја и њему се поклања пажња да председник Републике мора да одговара на оно што је он рекао - казао је министар Вулин.

Министар је истакао да је врло интересантно да су одређени медији и политичари занемарили претње Беливука упућене Вучићу, њему и свима онима који се боре против криминала, али да зато, већ данима праве свеца од кољача и убице.

- У Беливуковој изјави, врло интересантно, нико није приметио да стоји реченица: ако се неки људи не опамете, ја ћу рећи. Дакле, овде је прича о уцени, ово је покушај да се уцени Александар Вучић, да се уцени још неколико нас који учествујемо у овој борби против мафије и ако будемо паметни, ако се опаметимо да не робијају, да не добију баш доживотну робију него да добију по 10, 20 година, то је порука. Интересантно је колико политичара и колико медија је занемарило ту поруку, а почело од Беливука да прави јунака и хероја - поручио је министар Вулин.

Министар Вулин је нагласио да је знао да ће и председник Вучић и он бити нападани, али да је обрачун са мафијом много важнији од опасности која им прети.

- Ово јесте политичка одбрана, знате, окривљени може да лаже, може да ради шта год хоће, знате, окривљени који каже да је кућа у Ритопеку моја, ја сам власник куће у Ритопеку, није он, онај са слике, онај искежени који коље човека, он није власник куће у Ритопеку, ја сам власник куће у Ритопеку. Знате, суочићемо се ми са свим овим, када смо ушли у све ово, када нас је председник Александар Вучић мене, Братислава Гашића и још неколико наших сарадника окупио када је формирана нова Влада и рекао нам: "Хоћу да мафија у Србији нестане", ми смо одлично знали, прво Александар Вучић, па сви ми да ћемо у том блату, у том крвавом блату морати да будемо нападнути и да ћемо морати да страдамо. Ми смо то знали, али ово што радимо је много вредније и важније од опасности која нам прети - казао је министар унутрашњих послова.

- Видели сте да су кренули на првом месту на породицу председника Вучића, они од њега покушавају да направе лошег оца, лошег мужа, покушавају да направе од њега лошег човека, без иједног доказа, али коме су докази потребни“, поручио је министар Вулин.  Министар је упитао шта би се десило да фотографије кољача и убица нису показане јавности, с обзиром на то да се и уз све доказе и фотографије клања и убијања, од Беливука прави херој.
- Замислите да ништа од овог није објављено? Да ништа од овог не знамо, да имамо само изјаву Беливука. Месецима слушамо да нема сведока, да нема доказа. Као што видите, борба се води и у медијима, да нисмо све ово објавили, данас би Беливук био херој, већ сада га праве херојем, са сликама где коље човека. Шта би било да тих слика нема? И само да знате, ми смо сачекали да се фотографије покажу и окривљенима и оштећенима, па их тек онда показали. Да нисмо све ово објавили, да јавност не зна све ово, а да имамо овакву Беливукову изјаву, шта бисте мислили о нама и о њима, е па нећу да дозволим да криминалци могу да одређују јавно мњење моје земље, без обзира што имају политичаре и медије који их подржавају - закључио је министар Вулин приликом гостовања на РТС-у.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)