ВУЧИЋ О ТЕКСТУ КРИКА И ИЗЈАВИ БЕЛИВУКА: Нећу да се повлачим пред кољачима и убицама! Србија ће победити - БОРИЋУ СЕ ИСТИНОМ

Novosti online

22. 07. 2021. у 13:12

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић је током данашњег обиласка Сименса одговарао на питања новинара, између осталог, и на питање о наводима Вељка Беливука.

ВУЧИЋ О ТЕКСТУ КРИКА И ИЗЈАВИ БЕЛИВУКА: Нећу да се повлачим пред кољачима и убицама! Србија ће победити - БОРИЋУ СЕ ИСТИНОМ

Foto: Д.Б./А.В.

- Не помињу се неки људи из власти. Уважени господин Беливук је прво рекао да никога није убио, да никога није заклао, да су они фина господа којима је сместио режим, да су они све то радили у договору самном, али нису они убијали, него је онај други накнадно рекао да смо то радили Вулин и ја. Један је рекао да смо се састајали на Звездари, други да смо се састајали у кући у Ритопеку - рекао је председник.

- Ја сам размишљао да ли да уопште одговарам, наредних дана ће бити занимљиво јер ћу се обратити нацији да покажем људима шта се догађало и шта се догађа. Потребно ми је 48 сати, а можда и мање да бих показао људима сву истину.

- Када видите да се оптужбе гомилају, да када криминалци то виде, они морају да реагују да би добили политичку подршку, као што су и добили од појединих медија који су у власти појединих политичара и његових сарадника. Ја верујем да Беливук очекује да буде кандидат за председника, а овај други Марко "месар" да буде кандидат за премијера.

- Ја сам поносан на чињеницу да су мене оптужили за све, пустите ви све друге приче, ја преузимам на себе све што су рекли. Кажу: "Виђали су се с Вучићем". Само зарад поштеног народа у Србији, иако ме је срамота да одговарам криминалцима, морам да кажем да су се виђали самном никада ме не би ни поменули, као што нису поменули оне са којима су се стварно виђали. Мислим да је то сваком паметном човеку јасно. Али зарад истине - Никада у животу нисам видео тог човека, никада у животу нисам разговарао са њима. Ево спреман сам да понудим због народа, да људи знају, уколико сам се видео са њима било где, било када, разговарао са њима, спреман сам да доживотно будем иза решетака. Да се сам пријавим и не излазим одатле и да сам себи платим сваки дан затвора до краја живота. Толико о истини.

Председник тврди да нису такав начин изабрали Беливук и Миљковић, већ да је то смислио онај ко им је доносио поруке.

- Е сад, зашто је изабран баш такав начин одбране. То је смислио онај који им је доносио поруке. Објешњаваћемо наредних дана чије поруке им је доносио мафијашки консиљере, шта им је говорио, како им је говорио и како их је обавештаваи и инструисао да лажу и обмањују - рекао је Вучић и додао:

- Подсетићу вас када је све то кренуло и зашто сам поносан на све што сам радио. Када смо хапсили Мишковића рекао сам да нећу да плаћам рекет никоме и да знам колико ће скупо да ме кошта то што смо једног од најмоћнихих тајкуна, који је имао своје дневне новине са Драганом Ђиласом, знао сам шта ће све да уследи и колико година ће да уследи кампања против мене и у њиховим медијима и у њиховим новинама и на њиховим телевизијама. Први пут када сам изговорио да не разумем како је могуће да се промени ДНК налаз из убиства на шинама, креће напад на мене, прислушкивање, приче да сам спсавао неке жене од судова које су ми наводно биле љубавнице. Причали су и да сам имао односе са мушкарцима, неким од водитељима са ваших телевизија. Али то су ситнице сад причамо о озбиљним делима, о убиствима. Од мене су тражили све време да платим рекет! И у овом тексту можете да видите поруку "уколико се ВУчић не опамети", а ја им поручујем да нећу да плаћам рекет. Наставите да лажете. Примићу све ударце, али ћу показати народу да лажете. Показаћу народу шта је истина и да ћемо да победимо убице, кољаче и све друге помагаче, политичке, медијске и све друге. Нећу да да се повлачим пред убицама и кољачима. Нећу да се повлачим пред њима и њиховим политичким помагачима. Ниједног секунда се нећу повући. Тући ћу се док сам жив! Борићу се за слободну Србију. Имају право да лажу, али они више никада неће имати право да убију када они хоће, као што су радили до сада - рекао је Вучић.

- То су радили, не 2014. и 2015. као што људи причају већ су то радили у 2020. Када су видели да им ствари измичу контроли. Када су видели да немају већинску контролу у Министарству унутрашњих послова и да немају више слуге који ће да обављају најпрљавије послове за њих. Информације им је давао мафијашки консиљере, а који се јуче и пре два дана састајао са криминалцима и уговарао је кампању коју ће да воде пре свега против мене. Претили су Вулину убиством, јер их нервира, па сад нисам само ја то у Ритопеку организовао, него и Вулин заједно самном... Ајде оставите тог човека на миру. Говорили су: "Уценићемо га јер смо му сликали сина на том и том месту, па ће да одустане од овога", "лагаћемо да је био у стану на Звездари"... На Звездари само једини пут био у животу када сам ишао код стручњака са ваше телевизије. То када сам ишап код Маје Јапунџе Николић и Тонија Николића, е код њих сам био на Звездари, давно, пре него што су се обогатили и прешли на Дедиње у вилу. Никад више и нигде више...

- Колико год ми било тешко, тућићу се против убица, ако ништа поносан сам на чињеницу што су ме видели као највећег непријатеља, као човека кога не могу да поткупе и као човека кога не могу да уплаше. Нико од њих, ни њихови политички подржаваоци, никада ме неће уплашити - БОРИЋУ СЕ ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА. Борићу се истином и само истином. Спреман сам да одговорим надлежним органима и за сваку тврдњу спреман сам јавно да одем на детектор лажи, да би народ знао колико говорим истину, колико сам поштен, одговоран, озбиљан и колико не дам да убице управљају Србијом ни у политичком смислу ни у правом смислу те речи. Тек ћете да видите све. Имаћемо шта и да вам покажемо и да вам прикажемо. Да видите како је све то функционисало и како су мислили да све то довека може да траје. И са ким су се виђали 10 дана пред убиство и Кожара и Хоџића, а те из власти не помињу, шетајући се на плажама поред Атине и тако даље.

- Имамо и снимке на којима се смеју "ха, ха, ха, полудеће од беса када ово објавимо" и тако даље. Нећу да полудим од беса. Полудео сам од поноса, што видим да сам један од ретких који вас се не плаши и којег не можете да уплашите ни снајперима, ни претњама, ни милионима килограма дроге, ни тиме што морате људима да скинете скалп да би им скинули косу јер коса смета у машини за млевење меса. Па нема проблема, ви кажете да сам то ја радио. Знате, морали су да скидају кожу са главе људи јер онај ко има длаке, та коса смета у машини за млевење меса па може да се заглави. Па имате посебне начине на које секу главе, а на које секу друге делове тела. Е ја то у Србији да дозволим нећу. Ово је трајало шест, седам месеци. Чим сам чуо шта се дешава отишао сам у БИА и рекао да имају одрешене руке само да похапсе ту банду. Зато су све приче против мене и кренуле, зашто што су мислили да могу да ме сломе изнутра и уз подршку одређених страних служби и разуме се њихових политичких подрепаша. Да бежим од криминалаца, убица и њихових лажи - НЕЋУ! Наставићу да се борим, Србија ће бити безбедна земља, сигурна земља за све наше грађане и овакве ствари се никада неће догађати. Као ни Спасојевић, ни Кум, као ни сви они остали који су убијали у свим претходним годинама, него ћемо да одржимо овакав мир какав имамо данас. У последњих седам месеци немамо ниједан покушај мафијашког убиства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)