НИКАДА НИЈЕ ВИШЕ УЛАГАНО У КРАГУЈЕВАЦ: Председник Вучић најавио посету "срцу" Шумадије

Novosti online

21. 07. 2021. у 13:00

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да следе никад већа улагања у Крагујевац, у различите инфраструктурне пројекте, наводећи да ће обилазницу око града у срцу Шумадије градити конзорцијум домаћих компанија.

НИКАДА НИЈЕ ВИШЕ УЛАГАНО У КРАГУЈЕВАЦ: Председник Вучић најавио посету срцу Шумадије

Фото: Танјуг

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Праћину, у вези са инвестицијама у Крагујевцу, најавио да ће сутра посетити тај град.

Председник је подсетио да ће се у Крагујевцу градити нова канализациона мрежа, која је најкомпликованија због разуђености и раштрканости града.

- Више ћемо да издвојимо за Крагујевац, него у Ниш и Нови Сад, иако су дупло већи, посебно Нови Сад. У Крагујевцу, који је раштркан, где год се окренете, разрганата је мрежа, то је чак 650 километара канализационе мреже које треба да градимо - рекао је Вучић.

Како је рекао, када се већ гради фекална, мора се изградити и кишна канализација, што се подразумева, како град "не би пливао у води када падне киша".

- То није урађено 70 година, сад ћемо да урадимо како треба - рекао је Вучић.

Такође, навео је да се ради обилазница око Крагујевца, о чему ће сутра, током посете, детаљније говорити.

- То је ''брдо пара'', 155 милиона евра, ће да кошта обилазница око Крагујевца. Градиће је конзорцијум српских компанија, такав је договор. Око 10 српских фирми. Нисмо хтели да пуштамо да странци учествује у томе, већ да понудимо српским компанијама... - рекао је Вучић.

Додао је да ће се тиме значајно растеретити град.

- Никада таква улагања нису била - подвукао је председник Србије.

Онда, каже, остаје да се размотри питање "Застава оружја", чиме се већ баве стручњаци.

- Оружари и радници у аутоиндустрији су богатство и морамо то да искористимо. Суочићемо се са тим и урадићемо све најбоље за Крагујевац - рекао је Вучић.

Када се град буде спојио са свим путевима, постаће центар не само Шумадије, већ и целе Србије, као што је Ниш центар свих балканских рута, додао је Вучић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)