ОДМАХ ОСУДИТЕ БАКИРА! Вулин оштро одговорио Бисери Турковић - "Радујем се што сада браните Дејтон"

Новости онлине

19. 07. 2021. у 14:37

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је данас министарки спољних послова БиХ Бисери Турковић, и поручио јој је да она подржава комадање Србије ако се не огради од изјава Џаферовића и Изетбеговића.

ОДМАХ ОСУДИТЕ БАКИРА! Вулин оштро одговорио Бисери Турковић - Радујем се што сада браните Дејтон

Фото: П. Митић/Јутјуб/N1

- Моје идеје и моје изјаве су моје. Александар Вучић и ја немамо увек исто мишљење о сваком питању и ако имате неко питање о мојим ставовима упутите га мени, добићете гласан одговор који можете да разумете. Да би сте ушли у расправу са Вучићем ипак ћете морати да пронађете његове речи и покушате да их оспорите али, пре тога, најпре нам одговорите ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници и зашто нема имена починилаца и налогодаваца - изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин коментаришући очекивања Бисере Турковић да се председник Србије одмах огради од изјава министра Вулина о уједињењу српског света, а уколико то не учини за министарку БиХ то ће само потврдити да је његова и званична политика Србије рушење Дејтонског мировног споразума, која има циљ да припоји делове Босне и Херцеговине Србији.

- Заборавили сте госпођо Турковић да кажете да сам рекао да ће се Срби ујединити мирно, без и једног метка када се за то стекну услови. Ако су могли Немци зашто не би могли и Срби, или сте Ви и против уједињене Немачке - упитао је Бисеру Турковић министар полиције Вулин.

- Радујем се што сте решили да браните Дејтон, то онда сигурно значи да сте за враћање свих дејтонских овлаштења РС, а посебно сте против декларације СДА која тражи укидање Републике Српске. Ако одмах не осудите став СДА да РС треба да се укине и да су Срби "геноцидаши" како каже Бакир Изетбеговић, сматраћу да подржавате такве нападе на Дејтон, РС и на Србе. Ако се госпођо Турковић одмах не оградите од изјаве Шефика Џаферовића да је тзв. Косово независно и да би он признао тзв. Косово, сматраћу да подржавате комадање Србије и да хоћете да отцепите део моје земље. Верујем да сте разумели а сигуран сам да ћете осудити све покушаје укидања РС и комадања Србије, или можда нећете - поручио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)