ПОТРЕСНА ПОРУКА СРПСКОГ МИНИСТРА: Неко твој ти је запалио свећу - Бог да ти душу прости (ФОТО)

Новости онлине

15. 07. 2021. у 18:43

МИНИСТАР спољних послова Никола Селаковић посетио је данас Меморијални комплекс Маутхаузен у Аустрији, где је положио венце на спомен обележја српским интернирцима и логорашима страдалим током оба светска рата, међу којима је и његов деда.

ПОТРЕСНА ПОРУКА СРПСКОГ МИНИСТРА: Неко твој ти је запалио свећу - Бог да ти душу прости (ФОТО)

Фото: Инстаграм/nikolaselakovic.official

Он је на свом инстаграм профилу поделио и потресно сведочанство о свом деди, који је један од стотина хиљада Срба који су страдали у логорима Централних сила током Првог светског рата.

"1914-1918 Рајфенсдорф преко 8.000 Срба, Маутхаузен преко 8.000 Срба, Ашах преко 5.300 Срба… Колико ли би деце изродили да су могли да поживе?! Најстарији брат мога деде Вилотије Селаковић окончао је свој 37-годишњи живот преко 1050 км од родног Златибора 15. марта 1916. године надомак Ашаха у Горњој Аустрији. Али чињеница да смо ми, потомци његове браће Велимира, Драгутина и Драгољуба живи, да славимо славу, да рађамо децу, да говоримо српским језиком и да се боримо за нашу Србију сећајући се њега и Радоша, који почива у Тунису, сведочи да је живот непрестана борба, јер је Христос победио смрт! Србија се данас развија и напредује, она се изграђује и образује и чува успомену на све који су је бранили и за њу дали своје животе. Драги деда, после 105 година неко твој ти је запалио свећу, на месту где си испустио. Весели ти се душа на Небесима! Бог да ти душу прости - написао је Селаковић на инстаграму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)