ПЛАСИРАЊЕ ЛАЖИ МОЖЕ ИМАТИ ТЕШКЕ ПОСЛЕДИЦЕ: Албанци оптужују Србе за тровање водом у Дечанима - тако је почело и 17. марта

Д. Зечевић

15. 07. 2021. у 13:03

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију упозорава да је на делу веома опасна и неодговорна кампања дезинформација у делу албанске јавности, којом се Срби, без иједног доказа покушавају да прогласе одговорним за тровање воде у Дечанима.

ПЛАСИРАЊЕ ЛАЖИ МОЖЕ ИМАТИ ТЕШКЕ ПОСЛЕДИЦЕ: Албанци оптужују Србе за тровање водом у Дечанима - тако је почело и 17. марта

Фото: Д. Зечевић

- Овакве тврдње, које се од синоћ пласирају у појединим медијима а данас су праћене и изјавама албанских политичара, нису, нити могу бити утемељене ни на једином доказу и реч је о апсолутним дезинформацијама и кампањи лажних вести - истиче се у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију и додаје да то, међутим не умањује њихов опасан карактер, јер је, како се подсећа у саопштењу за јавност Канцеларије за Косово и Метохију, слична кампања пласирања лажних вести послужила као изговор и повод за спиралу насиља која је кулминирала у мартовског погрому 2004. године.

- Овакво ново пласирање лажних вести може имати далекосежне последице по ионако крхку безбедносну ситуацију на простору Косова и Метохије. До њих долази у тренутку повећаног броја инцидента према Србима у покрајини ,а сада им се на овај начин додатно црта мета на челу али и изнова угрожава безбедност Високих Дечана - закључује се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)