АЛБАНЦИ РАНКУ ПОЛОМИЛИ ДВА РЕБРА: Претученом Србину из Клине није дозвољено да се лечи у Косовској Митровици

Д. З.

14. 07. 2021. у 20:35

РАНКУ Бацићу (на слици десно) из села Долац код Клине, којег су пре три дана претукла четворица Албанаца на путу од њиве према кући, поломљена су два ребра.

АЛБАНЦИ РАНКУ ПОЛОМИЛИ ДВА РЕБРА: Претученом Србину из Клине није дозвољено да се лечи у Косовској Митровици

Фото Приватна архива

То је утврђено данас у пећкој болници, где овог Србина интерно расељеног у Велику Плану, који је дошао у Клину да извади лична документа, чувају припадници косовске полиције. Њему, међутим, данас није дозвољено да даље лечење настави у болници у Косовској Митровици.

- Надам се ипак да ће после свих неопходних снимака дозволити Бацићу да напусти болницу у Пећи и да даље лечење настави у Митровици - каже Божидар Шарковић (на слици лево), представник Срба из Клине, који је обилазио претученог Ранка.

Због посете и помоћи коју је пружио Бацићу, Шарковић је у уторак вече готово два сата саслушавала косовска полиција.

- Двојица припадника косовске полиције дошла су на капију и пристао сам да пођем са њима у полицијску станицу да дам изјаву - испричао нам је Шарковић.

- Испитивали су ме зашто помажем Бацићу, због чега сам пропратио посету директора Канцеларије за КиМ, као и зашто сам на друштвеној мрежи објавио да је Бацић претучен.

Рекао сам им да би било корисније и праведније да пронађу оне који су претукли Ранка Бацића уместо што мени постављају бесмислена питања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)