ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА НЕМАЧКОЈ ЗБОГ КОСОВА: Зашто наоружаве лажну државу у којој је "широко распрострањен организовани криминал“?

Novosti online

14. 07. 2021. у 12:08

ПРЕДСТАВНИЦА Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова указала је на контрадикторне акције Немачке на Косову: док МИП ове земље упозорава да се више стотина хиљада јединица лаког оружја налази у рукама приватних лица, немачки произвођачи оружја испоручују тамо велике партије наоружања.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА НЕМАЧКОЈ ЗБОГ КОСОВА: Зашто наоружаве лажну државу у којој је широко распрострањен организовани криминал“?

Фото: ЕПА

- Новинари немачког листа Neues Deutschland пронашли су знаке лаког раздвајања личности у сопственој власти - написала је Захарова на телеграм - каналу.

По њеним подацима, на сајту МИП Немачке, у делу препорука за посете страних држава, о (тзв.) Косову је написано: „Широко распрострањен организовани криминал. На Косову се у приватним рукама налази више стотина хиљада јединица нелегалног лаког оружја. Фактори који ограничавају њихову употребу су ниски".

- Апсолутно поштен опис ситуације у криминалном региону који неки називају „земљом могућности“, а други – „црном рупом“. То се често дешава, када се уз помоћ западних покровитеља намерно и са циљем.

- Без било какве правне основе, суверена држава подвргава насилном цепању - нагласила је Захарова.

- У том контексту, у медијима је процурило писмо произвођача наоружања „Хеклер и Кох“ и Федералног савета безбедности Немачке о плановима да се покрајини Косову испоручи још једна партија аутоматског оружја у вредности од преко пола милиона евра. Понављам: „још једна“, што значи да ово није прва (испорука оружја) - закључила је портпаролка МИП-а.

(Спутњик)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)