ВУЛИН О ПОКУШАЈУ УБИСТВА ВУЧИЋА У ПОТОЧАРИМА: Пуних 6 година у БиХ ћуте, нико није рекао ни извини!

Novosti online

12. 07. 2021. у 16:33

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас као изасланик председника Србије Александра Вучића у Залазју на обележавању 29 година од страдања 69 српских цивила и војника у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким Биљача и Загони, које су на Петровдан 1992. године убили припадници такозване Армије БиХ под командом Насера Орића.

ВУЛИН О ПОКУШАЈУ УБИСТВА ВУЧИЋА У ПОТОЧАРИМА: Пуних 6 година у БиХ ћуте, нико није рекао ни извини!

Фото: Танјуг

Одговарајући на питања медија министар Вулин је истакао да пуних шест година нисмо сазнали ко је покушао да убије председника Србије Александра Вучића у Сребреници.

- Алексдандар Вучић је показао једну људску храброст, једну националну одговорност, дошао је да се поклони болу другог народа. Дошао је да погне главу пред жртвама бошњачког народа. За то му је одговорено покушајем убиства. И до дана данашњег, уместо лажи, уместо будалаштина, уместо срамних изговора, нико није рекао ни извини, нико није ни покушао да нађе ко су организатори, ко су наручиоци, ко су извршиоци - истакао је министар Вулин.

Министар Вулин је казао да ће држава Србија и он као министар унутрашњих послова дати све од себе да открије имена оних који су покушали да убију председника Вучића у Поточарима.

- Даћемо све од себе да ми нађемо ко су они и да упознамо цео свет са њиховом именима, са њиховим мотивима, одакле је шта дошло, како је шта дошло, ко је одговоран и када будемо дошли до истине, упознаћемо цео свет са тим, а даћемо све од себе да до тих људи дођемо, да одговарају пред лицем правде - истакао је министар унутрашњих послова Вулин у Залазју код Сребренице.

- Предуго су Срби допуштали да други одлучују уместо њих и да пишу истину за њих. Председник Александар Вучић је човек који одбија да прихвати да са друге стране врло ретко, скоро никад, има искрене саговорнике када говори о миру. После покушаја убиства у Сребреници, он је организовао да дођу чланови босанског Председништва, они који су требали да буду уз њега као његови домаћини када је био линчован у Сребреници, да дођу у Београд. Дочекали смо их аплаузима. Је л' стварно мислите да је било ко у Србији мислио ишта лепо о тим људима и да су заслужили и један аплауз? Нису, али из поштовања према председнику Републике Србије и његовој мировној политици српски народ их је дочекао како се дочекују гости - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у Залазју код Сребренице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)