ДОК СЕ ЈА ПИТАМ, ОВДЕ ЋЕ СЕ ВИЈОРИТИ ТРОБОЈКА: Потресно писмо председника Вучића Србима у јужној покрајини (ФОТО)

Новости онлине

12. 07. 2021. у 15:22

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић проглашен је данас за почасног грађанина Звечана, због свог залагања за очување Косова и Метохије и бројна улагања у Покрајину, посебно у ту општину која је основана пре три деценије.

ДОК СЕ ЈА ПИТАМ, ОВДЕ ЋЕ СЕ ВИЈОРИТИ ТРОБОЈКА: Потресно писмо председника Вучића Србима у јужној покрајини (ФОТО)

Фото: Д. Балшић

Вучић је на почетку свог писма грађанима Звечана навео да је научио да су награде и признања за свакога ко се дуго бави политиком често церемонијалног карактера.

- За мене, међутим, она имају посебну вредност и тежину када долазе као потврда онога што чинимо за наш народ, градећи Србију будућности. Све што данас радимо и градимо, сваки камен уткан у "Сунчану долину", свака цигла на којој је подугнута "Рајска бања" или једна од бројних нових стамбених зграда за наше младе брачне парове и повратнике, јесу наш темељ за будућност на овим просторима. Надам се да ће неке још нерођене генерације, када се загледају у прошлост, моћи да кажу да је та богата, успешна и многољудна Србија у којој живе, постала могућа у време овог нашег покољења и да је рођена управо у нашем труду, мудрости, храбрости и далековидости - написао је Вучић.

Он наводи да је признање и почаст од људи који су чувари онога што је нашем народу најсветије јесте нешто што мора да се заслужи и што се не добија као пригодан поклон.

- Сви ми Срби духовну колевку имамо на Косову и Метохији, али имати могућност да кажете да сте заиста са Косова и Метохије јесте вредније од највреднијег одликовања и ленте. Хвала вам браћо и сестре, а од данас могу да кажем и драге комшије, на томе што сте ме учинили грађанином поносног и тврдог Звечана, трудећи се сваким новим даном да будем достојан части коју сте ми указали. Шта год говорили зли језици, а они не завређују ни да им имена поменемо на овај велики дан, Косово и Метохија ће ми, као и до сада, бити прва мисао када ујутро отворим очи, и последња мисао када навече склопим очи.

Он је рекао да ће се за Звечана вијорити само српска тробојка докле год се његова реч и воља буду уважавали.

- Јер ако Звечан није Србија, шта је онда Србија. Желим вам да и надаље будете храбри и поносни, и свесни да читав српски народ бди над вама. Борићу се свакога дана каи и до сада и на свакоме месту за вас, за миран сан сваког нашег детета на Косову и Метохији, за то да низ образе нашег храброг Николе Перића никада више због злих људи не потече ниједна суза. Не ускраћујући никада другима право на живот и срећу, борићу се за то да исто право буде гарантовано моме народу и мојим Звечанцима. Срећан вам Дан општине који желим да славите на много година у миру, слози и напретку, увек свесни да ће држава Србија увек ту за вас. Живео Звечан, живела Србија - написао је председник.

Плакету и кључ града Звечана у Вучићево име примиће директор Канцеларије за КИМ Петар Петковић. Иначе, пре Вучића ово признање је додељено тенисеру Новаку Ђоковићу, бившем директору Канцеларије за КиМ, а сада амбасадору Србије у САД Марку Ђурићу, руском председнику Владимиру Путину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)