ТО ЈЕ ПОЗИВ НА УБИСТВО: Дачић - незамисливо да нико не реагује на претње "Таблоида" Вучићу

Танјуг

12. 07. 2021. у 00:14

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас, говорећи на ТВ Пинк о другој фази међустраначког дијалога уз посредство европарламентараца, рекао да су до овонедељних разговора у Београду обављене онлајн консултације са 15 листа.

ТО ЈЕ ПОЗИВ НА УБИСТВО: Дачић - незамисливо да нико не реагује на претње Таблоида Вучићу

Фото: Принтсцреенн/Пинк

- Странке које су учествовале у другом дијалогу и који тече динамично, са њима смо те теме размотрили већ сто пута. Сваке недеље се сусрећемо са седам странака које су делегирале у радну групу и прешли смо све теме о којима се сада говорило, а до краја месеца требало би да се дају конкретни предлози и виђења решења - додао је Дачић.

Он је додао да од опозиционих групација окупљених око Драгана Ђиласа и Вука Јеремића није добио никакав предлог. Како је навео, они тврде да су предлог предали Европском парламенту, али да га ЕП њима није предао.

Дачић је вечерас изјавио и, коментаришући претње "Таблоида" председнику Александру Вучићу, да је незамисливо да се овако нешто објави, а да нико не реагује. Није чуо, каже, да се иједна опозициона странка оградила од ових писања, које, како је оценио, није говор мржње, већ позив на убиство.

- 'Зна се шта је говор мржње, а ово је класичан позив на убиство и рушење уставног поретка. Државни органи морају да реагују и ово је црвена линија испод које не би смело да се иде и да се дозволи да нико не одговара - рекао је Дачић у емисији ''Хит твит'' на телевизији Пинк.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)