СИСТЕМАТСКО И ПЛАНСКО ИЗАЗИВАЊЕ ИНЦИДЕНАТА: Канцеларија за КиМ о најновијој провокацији у Грачаници

Танјуг

11. 07. 2021. у 19:12

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Метохију изразила је забринутост због најновије провокације која се догодила у општини Грачаница, када су за сада непознате особе црном фарбом префарбале таблу са именом ове општине.

СИСТЕМАТСКО И ПЛАНСКО ИЗАЗИВАЊЕ ИНЦИДЕНАТА: Канцеларија за КиМ о најновијој провокацији у Грачаници

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

-Посебно забрињава чињеница да је ово четврти у низу инцидента у Грачаници, у веома кратком периоду, што указује да је реч о систематском и планском изазивању инцидената, којима је циљ да се онеспокоји српско становништво у овом месту, наводи се у саопштењу достављеном медијима.

Канцеларија наводи да починиоце таквих инцидената посебно стимулише чињеница да до сада полиција није открила ни санкционисала ниједног починиоца недела, да није откривено ко је ломио и палио заставу Српске православне цркве с манастира Грачаница, нити ко је исписивао пароле којима се слави терористичка ОВК.

-Све то стимулативно делује на изгреднике и понављање инцидената, наводе у Канцеларији, те истичу да је неопходно подићи степен заштите српског народа и јавне имовине, како у Грачаници, тако и у осталим српским срединама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)