НОВА ПРОВОКАЦИЈА ЗА СРБЕ НА КОСОВУ: Поповић истакао - Ово је четврти инцидент за мање од месец дана

Танјуг

11. 07. 2021. у 15:39

ОПШТИНА Грачаница поднела је пријаву због уништавања јавне имовине против Н.Н. извршилаца који су током ноћи црним спрејем префарбали таблу са натписом Грачаница на регионалном путу Приштина-Гњилане.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ЗА СРБЕ НА КОСОВУ: Поповић истакао - Ово је четврти инцидент за мање од месец дана

Фото Приватна архива

Председник општине Срђан Поповић каже да је тзв. Косовска полиција тиме што није открила извршиоце ранијих инцидената отворила простор да се настави са провокацијама српског становништва.

Општина Грачаница поднела је пријаву због уништавања имовине након што су мештани јутрос пријавили да је на излазу из Грачанице црним спрејем префарбана табла с називом места, а Поповић каже да је недопусто да се и даље не зна ко у последњих месец дана у континуитету током ноћи уништава јавну имовину и уноси немир међу српско становништво.

- Ово је четврти инцидент на територији наше општине за мање од месец дана. Ми и даље не знамо ко константно хара општином током ноћи унишавајући јавну имовину, ломи заставе српске православне цркве и исписује графите са паролама (тзв.) ОВК. Полиција очигледно није кадра да ради свој посао довољно добро, а Приштина и међународна заједница остају неме над све учесталијим притисцима - каже Поповић.

Наводи и да је натпис Грачаница префарбан на месту које је веома близу оном где је пре неколико месеци постављен билборд са натписом “Слобода има име УЋК” на улазу у Кишницу, где, како наводи, у сталном страху живи десетак преосталих српских породица. Поповић каже и да је пре недељу дана затражио појачане патроле КФОР-а и појачан рад полиције како би српско становништво било боље заштићено, али додаје да се упркос апелима инциденти и провокације настављају.

Председник општине Грачаница још једном је апеловао на тзв. полицију да одговорно ради свој посао, а на КФОР да појача патроле на територији општине Грачаница, наведено је у саопштењу општине Грачаница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)