ЛАЈЧАК О ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Завршени разговори експерата Београда и Приштине

Новости онлајн

07. 07. 2021. у 18:01

САСТАНАК експертских делегација Београда и Приштине у оквиру дијалога о нормализацији односа завршени су у Бриселу, изјавио је специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак који је присутвовао трилатералном састанку.

ЛАЈЧАК О ДИЈАЛОГУ У БРИСЕЛУ: Завршени разговори експерата Београда и Приштине

Фото Танјуг

Мирослав Лајчак је на званичном твитер налогу написао да су завршени "опсежни и дубински разговори о читавом низу елемената дијалога - претходним постигнутим споразумима, текућим питањима и следећим корацима у нормализацији односа између Београда и Приштине".

-Сви смо се сложили да нам предстоји још много посла и да ћемо наставити, написао је Лајчак.

Заједничком трилатералном сатанку са Мирославом Лајчеком претходили су појединачни састанци делегација београда и Приштине са специјалним изаслаником ЕУ.

На агенди данашњих експертских разговара налазе се питања формирања ЗСО, слободе кретања, судбина несталих и енергетика.

ЕУ као главни посредник у дијалогу о нормализацији односа Београда и Приштине, наглашава да је састанак експерата припремни састанак за нову рунду разговора на виском политичком нивоу између председник Србије Александра Вучића и премијера привременик косовских институција, Аљбина Куртија.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)