КОМАНДАНТ СА КОШАРА ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕСЛИЈУ КЛАРКУ: Драгутин Димчевски жестоко о повратку НАТО крвника на место злочина

Novosti online

05. 07. 2021. у 17:21

ПЕНЗИОНИСАНИ заменик команданта 53. граничног батаљона који је одликован Орденом белог орла Драгутин Димчевски каже да је долазак бившег команданта НАТО генерала Веслија Кларка на Косово и Метохију, где би требало да преузме и улогу саветника у тзв. "КБС", наставак агресије коју је овај савез извршио на СР Југославију пре 22 године.

КОМАНДАНТ СА КОШАРА ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕСЛИЈУ КЛАРКУ: Драгутин Димчевски жестоко о повратку НАТО крвника на место злочина

Фото: Депоситпхотос/Википедија/Министарство одбране

Димчевски каже да је НАТО агресија на Југославију била “злочин над злочинима”, и да бомбардовање кроз обољевање војника који су стајали на бранику отаџбине, и данас односи своје жртве.

- Долазак Веслија Кларка на Косово (и Метохију) је наставак НАТО агресије од пре 22 године. НАТО агресија на СР Југославију је злочин над злочинима који и данас односи своје жртве. Мени јако тешко пада губитак сабораца који данас обољевају од рака и леукемије, за собом ови хероји остављају породице и све нас да их чувамо и сећамо их се са љубављу и поносом. Никада нисам могао да назовем НАТО агресију на Југославију називом који се, чак и у Србији, користио до пре пар година – Милосрдни анђео. Злочин у коме је наша земља уништена, у којој је уништена наша индустрија, путеви, наставља се кроз овај непријатељски гест - рекао је Драгутин Димчевски.

Архива

По његовим речима, од доласка Александра Вучића на место председника Србије, глас војника који су бранили своју отаџбину може да се чује и да им се, бар на тај начин, од почаст и признање.

- Годинама нисмо имали коме да кажемо шта смо преживели. Ствари које су прећуткиване и гуране под тепих сада полако почињу да излазе на видело. Свесни смо да не можемо да очекујемо нагле и брзе промене, и да је као и за све остало у животу, и за ове промене потребно време и стрпљење. Верујем да су тужбе против НАТО агресора важне и неопходне, сада се све више појединаца јавља са страшним последицама овог злочина. То је веома важно, због истине која кад тад изађе на видело - каже Димчевски.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (19)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо