ВУЛИН СЕ САСТАО СА ЈОВИЋЕМ: Ево шта је министар рекао о Дарку Елезу

Novosti online

05. 07. 2021. у 15:28

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин састао се данас са српским представником у Министарству безбедности Босне и Херцеговине, замеником министра Недељком Јовићем.

ВУЛИН СЕ САСТАО СА ЈОВИЋЕМ: Ево шта је министар рекао о Дарку Елезу

ФОТО: Муп

Министар Вулин и заменик министра Јовић разговарали су о могућностима унапређења сарадње у областима од значаја за безбедност грађана две земље. Истакли су да је један од приоритета борба против организованог криминала због чега је јако битна размена обавештајних података о организованим криминалним групама и појединцима који крше закон са обе стране Дрине.

- Ми имамо обавезу да унапређујемо међусобну сарадњу и да живот грађана учинимо сигурнијим и безбеднијим. Колико је оперативна сарадња битна у борби против организованог криминала пример је и хапшење Дарка Елеза, вође мафијашке групе, који је извршио најтежа кривична дела у Србији и БиХ - истакао је министар Вулин.

Министар Вулин и Јовић су разговарали и о унапређењу сарадње у области борбе против ирегуларних миграција, проблему који подједнако погађа и Србију и БиХ и са собом носи бројне ризике.

Јовић се, у име српског народа који живи на простору Републике Српске, али и целе БиХ, "захвалио министру Вулину на психолошкој и патриотској подршци која учвршћује српски народ са леве обале Дрине да истраје и остане да живи на својим вековним огњиштима у складу са српским обичајима и српском традицијом“.

Министар Вулин и заменик министра Јовић истакли су као веома значајно то што ће у најскорије време бити потписана три споразума између Србије и БиХ - о граничним прелазима, пограничном саобраћају и споразум о локацијама на заједничким граничним прелазима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)