ПЕТ ШАМАРА ЦРНОГОРСКИХ "ПРИЈАТЕЉА": Провидан покушај да се на Београд пребаци кривица за затегнуте односе

Д. М. С. - В. К.

03. 07. 2021. у 10:00

ПОСЛЕ серије (не)објашњивих потеза владе Здравка Кривокапића, који су били директно усмерени против интереса Србије, из Подгорице се сад упиру да сву кривицу за додатно затегнуте односе свале на - Београд.

ПЕТ ШАМАРА ЦРНОГОРСКИХ ПРИЈАТЕЉА: Провидан покушај да се на Београд пребаци кривица за затегнуте односе

Архива

У томе предњачи председник црногорског парламента Алекса Бечић, тврдећи да се против њих води прљава кампања и прекоревајући нас за рушење братских, пријатељских, комшијских и регионалних односа.

Откад је Кривокапић изабран за новог премијера Црне Горе, а Бечић за шефа парламента, случај протераног амбасадора Србије Владимира Божовића додатно је закомпликован, али је суштина да повратка - нема. Црногорски парламент је усвојио срамну "Резолуцију о Сребреници", у којој се чак налазе и оштре казне.

На истој седници сменили су и једног од укупно троје Срба у тамошњој влади: шеф ресора правде Владимир Лепосавић разрешен је због "релативизовања геноцида у Сребреници". Од потписивања Темељног уговора са СПЦ - чија је одбрана покренула литије и уздрмала режим Мила Ђукановића - направљен је перформанс, а епилог се не назире.

Шта је за то време урадио Београд? Премијерка Србије Ана Брнабић, усред највеће несташице вакцина, уручила је Кривокапићу на подгоричком аеродрому првих 2.000 вакцина, а накнадно је стигло још толико. У другој тури добили су 10.000 доза. А пре десетак дана, и то тако што се "излетео" министар одбране тзв. Косова Арменд Мехај, сазнали смо да је Црна Гора донирала 400 цепива припадницима "Косовских безедносних снага"?!

- Ми смо њима дали вакцине, а они су део, уместо народу, Албанцима на Косову, што бих и ја учинио, дали оружаним снагама. Дали су их "војсци Косова", која је формирана супротно међународним законима и Резолуцији 1244, а да би додатно понизили Србију - рекао је председник Александар Вучић, подсетивши да наша земља није угрозила територијални интегритет Црне Горе, а чији су званичници признали тзв. Косово.

Јован Вучуровић, посланик Демократског фронта из Нове српске демократије, указује да већ извесно време Бечић и Кривокапић воде политику која је блиска ДПС:

- Ако нечији потези нису братски, онда су то они које председник Црне Горе, као и председници њене владе и скупштине повлаче у односу на Србију и српски народ. Да није можда Србија нечим изазвала власт у Подгорици да призна лажну државу Косово? Наравно да није, али са том политиком ДПС настављају Кривокапић и Бечић. Они су се жестоко забринули што је посланица Драгиња Вуксановић заустављена на аеродрому, а не интересује их што је Ристо Јовановић киднапован и заточен од стране албанских терориста. Не видим и да је Србија "небратским" потезом изазвала изгласавање антисрпске резолуције о Сребреници.

ЗАБЛУДОМ ХОЋЕ ДА ЗАДРЖИ БИРАЧЕ

Последње поруке из Подгорице Предраг Рајић, из Центра за друштвену стабилност, види као последицу такмичења у демагогији између Кривокапића и Бечића:

- Бечић резервоар гласова црпи из српског корпуса или из оног дела Црне Горе који српски језик сматрају својим. Он покушава да своје деловање представи као заштиту интереса српског народа, а заправо чини све против Срба у Црној Гори, у централној Србији, на КиМ и у БиХ. Његов је циљ да задржи бираче, али тако што ће их довести у заблуду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)