"СВЕ ЈЕ ТО ЗБОГ СРБИЈЕ" Курти се огласио о одлску на север КиМ - Не могу да наставим традицију својих претходника

Танјуг

01. 07. 2021. у 08:37

ПРЕМИЈЕР лажне државе Аљбин Курти је, говорећи о евентуалној посети северу Косова и Метохије, рекао да "верује да ће (тзв.) Република Косово бити присутна свуда".

СВЕ ЈЕ ТО ЗБОГ СРБИЈЕ Курти се огласио о одлску на север КиМ - Не могу да наставим традицију својих претходника

Аљбин Курти / Фото Танјуг-АП

На питање медија да ли ће посетити север КиМ, Курти је, на конференцији за медије поводом 100 дана његове владе, рекао да се "припремају за све".

- Припремамо се за све и нисмо у четвртој години владе, већ је 100. дан. Верујем да ће (тзв.) Република Косово бити присутна свуда - рекао је Курти.

- Грађани су нас довели на ову позицију, да служимо и развијамо врло виталне аспекте живота који не зависе од признања Србије. Наравно да је добро да нас Србија призна, али нисмо прогласили независност да бисмо је заменили зависношћу од Србије - рекао је Курти.

Поновио је став о Заједници српских општина и о томе да је моноетничко удружење немогуће и да ЗСО као етничка заједница крши и слово и дух устава тзв. Косова.

- То није могуће - рекао је Курти, додајући да питања о ЗСО треба постављати његовим претходницима.

- Не могу да наставим традицију мојих претходника који су нас довели у ово стање. Када је актуелни председник Србије изјавио да неће признати (тзв.) Косово, зар није требало да поставите питања свим оним који су чинили уступке, са идејом да ће нас Србија признати? Десет година уступака Бриселу за, коначно, признање од Србије и њихов лидер каже да никад неће признати (тзв.) Косово. Шта да радимо са оним уступцима који су учињени у име признања - запитао је Курти.

Додао је да Приштина у дијалогу има принципијелне ставове и истакао да је примена постигнутих споразума, са изузетком ЗСО, у застоју због Србије.

- Неизвршење споразума, са изузетком Заједнице, у застоју је због Србије. Због Србије која каже да нас никада неће признати - тврди Курти.

(Косово онлине)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)