ДА СЕ И ОВДЕ ВИЈОРИ СРПСКА ЗАСТАВА Порука директора Канцеларије за КиМ уочи Водовдана

Д. ЗЕЧЕВИЋ

28. 06. 2021. у 00:20

ОВДЕ у предвечерје великог свесрпског празника Видовдана осећај је посебан и ако постоји место где би сваки Србин желео да буде то је овде под сводовима Милутинове задужбине која шири руке ка небу шири поруке љубави и мира ка свима.

ДА СЕ И ОВДЕ ВИЈОРИ СРПСКА ЗАСТАВА Порука директора Канцеларије за КиМ уочи Водовдана

Фото: Д. Зечевић

Толико дуго кроз векове је опстала треба и да опстане и за будућа поколења. А ту смо да као држава Србија учинимо све да заштитимо наше светиње, наше цркве и манастире, наше културно благо. Ту смо да помогнемо нашем народу да се и овде вијори наша застава и да се игра наше српско коло. Колико год овде да је тешко наш народ је уз своју државу Србију као што је и држава Србија више него икада уз свој народ.

Ово је вечерас уочи Видовдана поручио за Новости, Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. Осим што држава Србија води дипломатске и разговоре у Бриселу и где на све начине покушава да покаже свету у каквим условима овде данас Срби живе, директор Петковић истиче да се та помоћ не огледа само у речима на међународним форумима и другим местима, већ да се своди на конкретна дела, односно да је то порука председника Александра Вучића да се улаже у изградњу болница, школа, вртића...

- Више него икада у овој години ребалансом на додатан новац још четири милијарде динара обезбеђена је финансијска помоћ свим Србима на Косову и Метохији. Много улажемо у реконструкцију КБЦ у Митровици и Грачаници, улажемо пуно и у станоградњу, данас смо поделили четрнаест станова у Звечану, обезбедили смо услове за многе породице са више деце, повартнике, у овој години градимо још 17 станова са 202 стана, упркос корони успели смо да изградимо десет зграда... И то је оно што је наша политика према Косову и Метохији - закључио је у својој Видовданској поруци Србима на Космету директор Канцеларије за Косово и Метохију, Петар Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)