СИНА МИ ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ ВРАТИТИ: Потресна исповест оца дечака који се утопио на базену - "Хоћу да знам истину"

Novosti online

24. 06. 2021. у 19:25

МЕНИ сина нико не може да врати, њега више нема, али оно што желим сада због њега и због осталих родитеља и деце да сазнам истину и шта се заправо десило на базену када је мој син настрадао. Овако је започео своју исповест отац настрадалог Н.С. (15), Игор С.

СИНА МИ ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ ВРАТИТИ: Потресна исповест оца дечака који се утопио на базену - Хоћу да знам истину

Фото: Приватна архива

Како новинари сазнају Н.С. је након успешно положеног матурског испита из српског језика одлучио да се релаксира на базену на Кошутњаку не слутећи каква несрећа га чека.

Његов отац каже да сада жели да укаже на пропуст због кога је изгубио сина и да се овакве ситуације у будућности спрече.

- Ја сада желим да апелујем на надлежне да реагују и да се предузму потребне мере да се овакве несреће никада више ником не догоде. Да се пропуст који је овде начињен исправи и да више ниједно дете не настрада као што је моје - каже отац, који скрхан болом једва успева да суздржи сузе.

Он истиче своје чуђење на чињеницу да на базену не постоје сигурносне камере, као ни ограђени простор којим би се тачно контролисало колико особа може да скаче у воду. Како каже немоће је да свако ради шта хоће и да имамо ситуацију у којој спасилац не зна ко скаче а ко је под водом.

- Како је могуће да на базену не постоје сигурносне камере? Ако спасилац није успео да испрати све јер је гужва, онда би морао да постоји видео надзор. Ово мора да се регулише. Да се постави она ограда, пловак, који сужава простор и онда не може више особа да скаче једно за другим, или неко неком на главу - објашњава отац пропуст на базену са којим се сусрео.

Он каже оно што га је највише погодило да нико из управе базена му се није јавио већ је о овом немилом догађају сазнао од синовог друга који га је позвао са Немањиног мобилног телефона.

- Није истина да смо супруга и ја били на лицу места као што су неки медији писали. Ми смо пошли на ручак и били смо заједно када нас је Немањин друг позвао и обавестио о несрећи, и тада смо се одмах упутили ка базену. Нико из управе базена нас није звао да било шта каже - прича отац.

Суботић објашњава да је сам звао директора овог базена и тражио да погледа сигурносне камере, међутим, како је сазнао, камере на базену не постоје.

Није тачно да је мој син радио салто, то не личи на њега

Како нам Игор С. прича информација коју је чуо да је његов син радио салто па тако настрадао, звучи невероватно, јер како каже то не личи на њега.

- Ја не верујем у то. Мој син не би радио салто, и никада није радио салто на базену - каже отац.

Оно што му је сада приоритет јесте да сазна шта се заправо догодило, јер како каже постоје верзије и нагађања које не жели да коментарише јер сматра да нису истинита. Истину каже још не знамо.

- Постоје верзије које су медији нагађали и ја то не желим да коментаришем. И ја сам чуо да је један спасилац рекао да је до несреће заправо дошло тако што је мог сина неко поклопио, скочивши убрзо након њега и то је оно што желим да сазнам - каже Игор.

Он каже да је већ био у полицијској станици и да иде поново.

Цео комшилук завијен у црно, на Н.С. гледали као да им је род

Н.С. је био обожаван и у породици и у комшилуку. Како каже његов отац цео комшилук је изашао то вече када се несрећа догодила да изјави породици саучешће.

- Овде је те ноћи било око 200 људи. Цео комшилук га је обожавао и сви су изашли да изјаве саучешће и да нам пруже подршку - прича отац.

Чекање на сахрану тежак моменат

Игор С. каже да је сада јако тежак моменат што на сахрану мора да се чека још пар дана.

- Тешко ми је то што сад не могу ни да честито сахраним сина него морамо да чекамо да обдукција буде завршена па након тога корона тест, тако да ће сахрана бити тек уторак или среду - каже отац скрхан због овог протокола.

Како смо сазнали Игор С. има још једног сина који има 18 година кога смо затекли са оцем и који није био у Београду када се несрећа догодила. Дечак је чувши за трагедију убрзо дошао у породични стан.

Туга и бол у школи

Екипа новинара посетила је школу "Лаза Костић" у коју је ишао Н.С. Оно што је затечено су тужна и уплакана лица наставника, који за настрадалог дечака имају само речи хвале.

- Од како смо сазнали за то сви смо потрешени, наставници плачу ту по ходницима. Тужно и трагично. Н.С. је био диван, дете за пример, сви су га волели и наставници и другови - каже нам једна наставница која док прича са нама једва успева да задржи сузе.

Како каже, трагедија мала је реч којом може да се опише овај немили догађај.

- Јуче сам га видела после испита из српског језика, изашао је међу првима. Шалила сам се како то да је тако брзо завршио, рекао ми је да је добро урадио - прича наставница.

Она нам каже да су за несрећу сазнали из медија, а онда када су установили да се ради о ученику из њихове школе, настала је туга. Каже да су те вечери јавили свим родитељима да обавесте децу која нису сазнала за трагедију, да не доживе трауму другога дана пред само полагање матурског испита.

Исте вечери када се трагедија догодила, у школи су се скупили другари Н.С. и у његово име одржана је одељенска заједница.

Школа је у знак саучешћа према преминулом дечаку, полагање математике започела минутом ћутања.

Како једна наставница прича тешко је повреовати да њега више нема.

- Данас кад сам прегледала тестове наишла сам на његов рад, много ми је било тешко када сам видела његове име, са сузама и кроз јецаје говори наставница.

За то дете може само најбоље да се каже, прича она и напомиње да је и његов брат ишао у исту школу.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)