СРБИЈА ЈЕ НАЈБОЉА И НАЈСОЛИДАРНИЈА: Александар Шапић у Сомбору говорио о великим успесима наше земље

Новости онлине

24. 06. 2021. у 19:13

- СРБИЈА је напокон лидер у свету на политичку тему - истакао је данас потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић у Сомбору.

СРБИЈА ЈЕ НАЈБОЉА И НАЈСОЛИДАРНИЈА: Александар Шапић у Сомбору говорио о великим успесима наше земље

Фото: СНС

Он је нагласио да последњи пут кад смо били у центру светске пажње је било кад су нас пре 22 године бомбардовали. Овога пута смо у центу пажње јер смо у нечему били најбољи и први пут су нам и најјачи завидели.

- Набавка вакцина је доказ исправности политике неутралности. То што смо успели да обезбедимо за наше грађане да могу да изаберу једну од четири вакцине различитих произвођача и то међу првима на свету је потврда мудре политике коју Србија последњих година води - рекао је Шапић и додао да нас је паметна политика довела до тога да  светски медији извештавају о Србији као о лидеру у борби против глобалне пандемије а да нам на набавци вакцина и процесу вакцинације честитају и они који нам често баш и нису били наклоњени последњих деценија.

- Србија је такође током глобалне кризе показала висок степен солидарности. Поклањали смо вакцине и вакцинисали грађане из окружења у време кад вакцина није било нигде, када ни Европска унија нити било која држава појединачно није давала вакцине никоме. Доказали смо да смо баш ми фактор стабилности у региону, а не обрнуто, како неки желе да представе. У Врање су долазили грађани Северне Македоније да се вакцинишу, у Београд су долазили наша браћа из Републике Српске,  Бошњаци из Босне и Херцеговине. Председник Вучић је носио вакцине у Сарајево, премијерка у Подгорицу - нагласио је Шапић.

Он је истакао да Србија жели добре међукомшијске односе и унутар Србије између већинског и мањинских народа али и са свим државама у региону.

- Ми бисмо волели да се у државама региона према Србима понашају како се ми на пример у Војводини понашамо према нашим комшијама Мађарима, Хрватима, Ромима, Словацима, Русинима - казао је Александар Шапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)