ВУЈАДИНОВИЋ О ИЗЈАВАМА КРИВОКАПИЋА: Врхунски цинизам, или политичка шизофренија?

Novosti online

24. 06. 2021. у 18:45

МИЛИМИР Вујадиновић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону, огласио се поводом обраћања премијера Црне Горе Здравка Кривокапића.

ВУЈАДИНОВИЋ О ИЗЈАВАМА КРИВОКАПИЋА: Врхунски цинизам, или политичка шизофренија?

Фото: СНС

- Опет је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић скочио сам себи у уста. Међутум, такво нешто више никога и не чуди.

Позивати Србију на сарадњу, а радити све против Србије и српског народа је или врхунски цинизам или потпуна политичка шизофренија.

Зато, питамо Здравка Кривокапића, да ли је прогон српског амбасадора из Подгорице позив на сарадњу?

Да ли је негирање територијалног интегритета Србије и признање српске јужне покрајине за независну државу, позив на сарадњу?

Да ли је можда позив на сарадњу, помоћ у вакцинама, које је донирала Србија, нелегалној оружаној формацији на КиМ, која себе назива војском Косова и која је формирана супротно резолуцији 1244?

Да ли је стигматизација целокупног српског народа и Србије у Скупштини Црне Горе и гажење свих српских жртава, такође позив на сарадњу?

Што се тиче доказивања тога да је Црна Гора матица српског народа, било би добро да господин Кривокапић то и суштински докаже, па нам да податак колико Срба данас ради у државним органима Црне Горе и да ли је тај број и приближно сразмеран броју становника Црне Горе који се изјашњавају као Срби?

Знамо ми одговоре на ова питања иако нам их Здравко Кривокапић не пружи, као и што знамо да је намера његовог деловања нанети штету Србији, где год је то могуће.

Ако би пак Здравко Кривокапић дао одговор на сва питања, постало би и формално јасно, зашто српски народ а и један део других становника Црне Горе, српског председника Александра Вучића и Србију, доживљава као заштитнике њихових интереса.

Шта год желео Здравко Кривокапић, Србија и српски председник ће увек бити уз српски народ у Црној Гори али и уз све добронамерне грађане Црне Горе, поштујући и устав и законе Црне Горе и поштујући у односу према Црној Гори све оно што је Здраво Кривокапић погазио у односу према Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)