ВУЧИЋ ДОДЕЛИО УГОВОРЕ НАЈБОЉИМ ДИПЛОМЦИМА: Они представљају будућност наше земље!

Novosti online

24. 06. 2021. у 11:07 >> 11:17

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовао је церемонији уручења уговора о запослењу најуспешнијим дипломцима свих медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији.

ВУЧИЋ ДОДЕЛИО УГОВОРЕ НАЈБОЉИМ ДИПЛОМЦИМА: Они представљају будућност наше земље!

Фото: Printscreen/Пинк

Председник Србије је доделио уговоре најбољим дипломцима: Милица Ђорђевић - Крагујевац, Душан Милошевић - Прокупље, Теодора Дражић - Нови Сад, Маша Рапајић - Нови Сад, Вукан Ивановић - Београд, Наташа Дукуљев - Београд, Жељко Ивошевић - Крагујевац, Анђела Ђокић - Крагујевац, Кристина Јанковић - Ниш, Милица Живановић - Ниш, Александра Миленковић - Приштина, Един Мехмеди - Косовска Митровица.

Председник је студентима честитао што су, уз велики труд постали лекари и медицински техничари.

- Ви сте одговорност показали раније и више, али данашњи дан је важан, не само за нас, јер видимо да имамо загрантовану будћност здравственог система, већ и за вас. Када држава нешто овако уради, то намеће још једну обавезу. То је однос поштовања према држави.

Он је навео да је као студент примао стипендије, а то је "прихватио као огроман поклон" и "трудио се да покаже поштовање.

- Ваша одговорност је огромна, а посла ћете имати све више. Данас је одговорност на лекару и медицинским техничарима већа него икада. Имаћемо друге вирусе, имаћемо много других проблема. Здравство постаје једна од четири најважније ствари у свакој држави. Здравство је једна од четири ноге оне столице која се зове држава.

- Показали смо велику борбеност, дивним лекарима и то није куртоазно речено. Не глумимо да смо захвални што нам спашавају животе. Трудио сам се да помогнемо колико је год могуће, и колико држава може да помогне.

Како је истакао, "улога лекара никада није била већа и зато је важно да имамо универзитете и школе који су у стању да школују најодговорније".

Фото: Принтсцреен/Пинк

 

Навео је да "они представљају будућност наше земље".

Како је рекао председник, показало се да "када је најтеже стање, државно здравство решава све проблеме".

Вучић је напоменуо да су плате све веће и веће и да је држава све озбиљнија и финансијски стабилнија.

- Поносан сам што држава Србија може ово да уради за вас, али држава може да прими три стотине људи само када је економски јака и здрава. То значи да тим људима треба обезбедити плате. То није лак посао, али ми то можемо јер је државна каса у бољем стању.

- Зато нећу да учествујем у укидању државног здравства, већ да га јачамо и да имате још већа примања.

Вучић је замолио присутне да буду одговорни јер их је држава практично одликовала.

- Захвалност дугујем вашим породицама које су вас на прави начин упутиле у будућност. Који су вам помогли на вашем путу развоја. Ми рачунамо на вас, а ви вратите и својој држави и својим родитељима тако што ћете радити свој посао најбоље што можете - рекао је Вучић.

Председник је овим младим људима поручио да "држава рачуна на њих и верује у њих"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)