ВУЧИЋ СА ПРИМАКОВИМ: Јаке духовне везе српског и руског народа

Танјуг

24. 06. 2021. у 09:55

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас руководиоца Рошотрудничества, руске Федералне агенције за послове ЗНД, сународнике у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу Јевгенија Примакова, са којим је разговарао о културној, научној и образовној сарадњи двеју земаља, али и о укупним билатералним односима.

ВУЧИЋ СА ПРИМАКОВИМ: Јаке духовне везе српског и руског народа

Фото А. Станковић

Вучић и Примаков су се сагласили да су духовне везе двају народа чврст основ за развој односа на свим нивоима, као и да свака посета неког од руских званичника додатно оснажи нашу сарадњу, саопштила је прес служба председника.

Они су зато овом приликом размотрили предлоге за ширење културне сарадње, попут редовне размене изложби и гостовања позоришних и оперских представа, као и за сарадњу на пољу образовања, која подразумева и редовну размену студентских стипендија, уз повећање њиховог броја.

Председник Вучић је изразио захвалност руској држави и председнику Путину, као и руским уметницима за помоћ у унутрашњем осликавању Храма Светог Саве у Београду. Такође је истакнута важност подршке коју руска страна изражава за очување и заштиту српској културној и верској баштини на Косову и Метохији у УНЕСКО и другим међународном форумима.

Двојица саговорника су размотрили и ситуацију у региону Западног Балкана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)