СЕЛАКОВИЋ О ПРОЗИВЦИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Увреда здравом разуму!

Ј.СИМИЋ

23. 06. 2021. у 17:27

ИЗГЛЕДА да смо принуђени да свакодневно присуствујемо хумористичком програму из Хрватске где су они који су били перјанице нацистичког света у периоду Другог светског рата данас узимају себи за право да нама,српском народу и држави Србији, држе лекције о томе шта треба да радимо,које вредности треба да прихватимо и чиме треба да се бавимо.

СЕЛАКОВИЋ О ПРОЗИВЦИ ИЗ ХРВАТСКЕ: Увреда здравом разуму!

Фото П. Милошевић

Овако је шеф српске дипломатије Никола Селаковић данас у Новом Саду одговорио на „препоруку“ хрватског шефа дипломатије Гордана Грлића Радмана да на путу за ЕУ наша земља треба да испуни низ услова међу којима је и признавања геноцида у Сребреници.

- Свакодневно слушамо приче о геноциду од оних који неће да помену ни „Ј“ од Јасеновца, оних који су били творци геноцида на простору Балкана. Они себи узимају за право да за нас копају нове јаме, овога пута политичке, али ми то нећемо да прихватимо. Нека једном науче и добро запамте да је Србија суверена држава која сама доноси одлуке о томе како ће у будућност и рачуне полаже само својим грађанима - поручио је Селаковић.

Он је додао да ако је ЕУ дошла на то да нам лекције о геноциду дају они који су били први протагонисти геноцида на овим просторима као и нестајања целог једног народа са територије њихове државе и данас нама причати о антигфашистичкој борби, то је увреда нашем здравом разуму – поручио је министар српске дипломатије.

Селаковић се данас у Новом саду састао са градоначелником Милошем Вучевићем, председникиом Покрајинске владе Игором Мировићем и председником Матице српске проф.др Драганом Станићем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)