ОТВОРЕН КЛАСТЕР ЈЕДАН: Премијерка Брнабић на преговорима у Луксембургу - Србија наставља са реформама!

Танјуг

22. 06. 2021. у 22:58

НА МЕЂУВЛАДИНОЈ конференцији ЕУ и Србије, којој присуствује премијерка Ана Брнабић констатовано је да је отворен кластер 1.

ОТВОРЕН КЛАСТЕР ЈЕДАН: Премијерка Брнабић на преговорима у Луксембургу - Србија наставља са реформама!

Foto: Tanjug

Међувладина конференција ЕУ Србија почела је нешто пре 21:30 у Луксембургу.

Делегацију Србије поред премијерке чине и министар за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић, док ЕУ на састранку представљају шеф дипломатије Жосеп Борељ, комесар за проширење Оливер Вархеји и министри земаља чланица Уније.

Министри ЕУ су се пријавили са питањима која се односе на ситуацију и припремљеност Србије када је реч о свих шест кластера.

Премијерка Ана Брнабић је након вечерашње међувладине конференције у Луксембургу изјавила да може да потврди да је отворен кластер 1 о основним вредностима, који је један од најзначајнијих у оквиру нове методологији прикључења, као и да је Србија испунила све што се од ње очекује и тражи за отварање кластера 3 и 4.

Премијерка је истакла да Србија наставља са реформама с фокусом на владавини права и изразила је наду да ће бити отворена још два кластера током председавања Словеније до краја ове године.

- Чули смо од значајног броја чланица да ће нам пружити подршку, а ја сам гарантовала да ће овакав напредак да се настави, јер све ово што радимо радимо због наше земље и грађана Србије - закључила је Брнабић.

Он је захвалила Португалији на председавању и подршци Србији на путу ка чланству у ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)