БОЖИЋ: Ђилас немилосрдно пљачкао Србе са Косова и Метохије!

Novosti online

22. 06. 2021. у 20:37

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић представио је данас посланицима у парламенту извештај о току преговора са Приштином и о стању на Косову и Метохији.

БОЖИЋ: Ђилас немилосрдно пљачкао Србе са Косова и Метохије!

Фото: Пинк ТВ принтскрин

Сандра Божић, члан Главног одбора Српске напредне странке рекла је да смо данас "имали прилику, да на историјској седници пред посланицима Народне скупштине, али пре свега и пре свих, пред грађанима Србије од председника Србије Александра Вучића чујемо комплетан Извештај о току дијалога између Београда и Приштине".

- Али исто тако и конкретне акције које Србија предузима у креирању политике која нашим људима на Косову и Метохији гарантује квалитетнији и безбеднији живот у нашој јужној покрајини - додаје божић.

- Терет и бреме лоших политичких одлука, безобзирности, бахатости и неосетљивости према кључним државним интересима, посебно када говоримо о режиму за време чијег је мандата тзв. Косово прогласило независност, пало је на плећа Александра Вучића.

- Његова непоколебљива борба у условима огромних притисака, како из региона тако и од стране међународне заједнице, данас је била пример и одржан час свима онима који не да нису ништа урадили у време док су били одговорни како би спречили сценарио отцепљења, већ су насупрот, данас слављени управо као највећа помоћ у постављању границе између Срба и Срба.

- И исти ти, попут Драгана Ђиласа, Маринике Тепић, Вука Јеремића, Борка Стефановића  данашњу седницу требало је да прате са највећом пажњом јер де факто су имали прилику да науче како се воли, поштује и брани своја земља. Да нађу памет и признају своје грешке и пронађу и најмањи заједнички именитељ око најважнијег питања за нашу земљу и њене грађане - наводи Божић.

- Међутим, овим безидејним кибицерима лакше је било да у удобности коју су стекли пљачком народа, у неком кафићу дувају пену са капућина и још једном бесмисленим саопштењима покажу да су одани остали до дана данашњег политици која нас је довела до постављања границе на Јарињу и Брњаку, протеривању и егзодусу Срба са Косова и Метохије.

- Лакше је Драгану Ђиласу и Вуку Јеремићу да наставе путем своје криминалне политике, него да објасне грађанима Србије зашто су их немилосрдно пљачкали у време када је требало да мисле искључиво о њиховим интересима и опстанку српских огњишта на Косову и Метохији.

- Похарали су све што им се нашло на путу, успут су почистили и национални и државни интерес и данас места њиховим бесмисленим саопштењима и изјавама нема. Историја ће оставити сведочанство о њиховој удворичкој и бахатој политици, славиће их туђи, као што то чине и данас - истиче Божић.

- И више него јасно је да председник Србије Александар Вучић у својој борби има безграничну подршку грађана, што је пре свега данас било очигледно са галерије Народне Скупштине где су му потврду громогласним аплаузом за све што чини дали управо Срби са Косова и Метохије.

- Они на које Јеремић и Ђилас заузети хонгконгшким махинацијама нису никада помислили и који су у бесмислу њихове политике били препуштени сами себи.

- Ти исти људи данас подршку и поверење дали су државнику који се лавовски бори за сваку породицу на Косову и Метохији, за свако српско дете, за свако српско огњиште и у њему виде искључиво и само подршку и мотив за останак и наставак борбе за сваки нови дан на нашем Косову и Метохији - закључила је Божић.

Зоран Томић, народни посланик истакао је да "Магла индустрија Драгана Ђиласа и Драгана Шолака ради пуном паром".

- Како су дошли топлији дани тако се фабрички димњак лажи све више дими и данас на ред је дошао Вук Јеремић, најновији албански јунак коме се спрема споменик у Приштини, који је чак и данас на битној седници Народне скупштине похваљен од стране представника Албанаца, као и политика коју заступа. Исти онај Јеремић који је Србији и оца и мајку, који је поставио глупо питање пред Међународним судом правде за који је унапред знао одлуку која је против интереса Србије, а све како би поклонио фотељу лажној држави Косово у УН, а све зарад дуплог вискија, тапшања по рамену и дуге добре цигаре. Нашао је за сходно да коментарише разговоре који се воде између Београда и Приштине и то наравно све у тону цоктања, како је то све погрешно.

- Не схвата да колико год се тај димњак лажи димио његове форе и транге франге дипломатија више нигде неће проћи. Кад су албански сепаратисти 2008. године једнострано прогласили лажну државу Косово, он и његова свита ништа нису предузели да то спрече, већ су се правили великим протерујући амбасадоре Црне Горе и Македоније из Београда, а великим силама су се додворавали уз молбу да пролонгирају признање те државе, јер морају да се изборе да сачувају своје фотеље у Београду - каже Томић.

- За разлику од транге франге дипломатије, Александар Вучић је напорно и вредно радио да се повуку признања лажне државе и данас та лажна држава која Јеремићу одаје признање и слави га, нема више већину ни у УН, нити било где. Данас су преговарачке позиције Београда и Приштине промењене, јер Србија данас није она слаба и јадна која се свима извињавала молећи Бога за неку цркавицу и да не добије пацке јер се није довољно дубоко клањала. Србија је данас развијена држава, која својим грађанима у правом смислу може гарантовати мир, стабилност и сигурност, како економску, тако и сваку другу.

- Данас је Србија цењена у свету, и земља која кад је у питању решавање проблема Косова и Метохије, земља која се пита и без које нема трајног решења. Зато за разлику од Јеремића који је проглашење лажне државе објашњавао као скидање великог терета са леђа жутих тајкуна који су пљачкали државу, Вучић отворено пред грађанима Србије објашњава у каквој се тешкој позицији налазимо, без увијања и устезања. Данас имамо лидера који о проблемима отворено говори са грађанима, али и о начину како се могу решити и превазићи, због чега без проблема на изборима добија апсолутну већину, док Јеремића нема чак ни у анкетама његовог газде Драгана Ђиласа - рекао је Томић.

-Јасно је свима у Србији да Јеремића одавно грађани не занимају, већ да је из Њујорка у Србију дошао онда када није имао где, а сада сања снове о некаквом реваншизму. Тужно је само и гледати како Јеремић сања да ће бар неко подржати њега, његове фрустрације и жељу да се напије нечије крви. Народ није блесав, народ не гласа за искомплексиране ликове из цртаних филмова, народ гласа за политику, за резултате и оно што може да осети у свом животу. Зато Јеремићу је боље да послуша савете које председник Вучић бесплатно даје свим опозиционарима, ма колико ситни били, јер он је човек који је својом политиком и радом добио више избора, него што су сви они заједно кад се саберу. Зато је Србија још 2012. године јасно рекла не реваншизму, мржњи и насиљу, а то ће потврдити сваки пут на изборима на којима Јеремић од 2017. године не сме да се појави, јер га је тад и фиктивни лик Бели Прелетачевић победио, а Вучић апсолутно дотукао - закључио је народни посланик Томић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)