НЕДОСТАТАК ДРЖАВНОГ ЈЕДИНСТВА? Дачић - Странке не смеју да деле мишљења када је КиМ у питању

Танјуг

22. 06. 2021. у 09:32

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас, пред посебну седницу парламента посвећену Косову и Метохији, да постоје политичке странке које не могу да схвате да могу постојати поделе по многим питањима, али да по најважнијим, као што је КиМ, мора да постоји државно јединство и политичка стабилност.

НЕДОСТАТАК ДРЖАВНОГ ЈЕДИНСТВА? Дачић - Странке не смеју да деле мишљења када је КиМ у питању

Фото Д. Миловановић

Дачић је, поводом седнице Скупштине на којој ће председник Александар Вучић представити извештај о дијалогу Београда и Приштине, за РТС рекао да је веома тешко доћи до конзензуса.

Дачић је подсетио да је у понедељак одржан састанак са ванпарламентарним странкама без посредства странаца, на истовремени захтев и председника Вучића и тих партија.

Он је оценио да су то патриотске странке, које имају став да не би требало да постоје разлике око националних питања.

 - У том смислу је договорено да се редовно одржавају овакви састанци и то даје посебну политичку снагу, поред данашње седнице - сматра Дачић.

Указао је да се у дијалогу о Косову и Метохији није променило ништа што се тиче тежине ситуације.

 - Изазови су остали исти, можда још јачи, притисци све тежи, од нас се тражи све, а не нуди готово ништа - рекао је Дачић и додао да је зато Вучић и тражио да се обрати и да посланицима пренесе колико је ситуација тешка.

Изразио је уверење да Вучић неће подлећи притисцима, да никада неће признати самопроглшену независност Косова, али да ће уложити све да се сачува мир и дође до неког компромиса.

Када је реч о дијалогу са остатком ванпарламентарне опозиције, уз посредовање Европског парламента, Дачић је навео да је тај део још у припремној фази.

 - То пре свега зависи од агенде европских посланика, они су имали забрану путовања. Време је да се отпочне и тај део дијалога. Размишља се о неком термину, кад би они могли да дођу у Београд, између 8. и 11. јула, али то још није потврђено - рекао је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)