ДАЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић неће подлећи притисцима, никада неће признати самопроглашену независност тзв. Косова

Novosti online

22. 06. 2021. у 09:00

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић каже, пред посебну седницу парламента посвећену Косову и Метохији, да постоје политичке странке које не могу да схвате да могу да постоје поделе по многим питањима, али да по најважнијим, као што је КиМ, мора да постоји државно јединство и политичка стабилност.

ДАЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Вучић неће подлећи притисцима, никада неће признати самопроглашену независност тзв. Косова

Фото Танјуг

Ивица Дачић је рекао, поводом седнице Скупштине на којој ће председник Александар Вучић представити извештај о дијалогу Београда и Приштине, да је веома тешко доћи до конзензуса.

- Нажалост, постоје политичке странке које не могу да схвате да могу да постоје поделе по многим питањима, али да по најважнијим као што је Косово мора да постоји државно јединство и политичка стабилност - сматра председник парламента.

Јуче је одржан састанак са ванпарламентарним странкама без посредства странаца на истовремени захтев, навео је Дачић, и председника Вучића и самих тих партија.

Оцењује да су то патриотске странке, које имају став да не би требало да постоје разлике око националних питања.

- У том смислу је договорено и закључено да се редовно одржавају овакви састанци, и то даје посебну политичку снагу, поред данашње седнице - истакао је Дачић.

Напомиње да се у дијалогу о Косову и Метохији није променило ништа што се тиче тежине ситуације.

- Изазови су остали исти, можда још јачи, притисци све тежи, од нас се тражи све, а не нуди готово ништа - напоменуо је Дачић и додао да је зато Вучић и тражио да се обрати и да посланицима каже о свој тежини ситуације.

Уверен је да Вучић неће подлећи притисцима, да никада неће признати самопроглашену независност тзв. Косова, али да ће уложити све да се сачува мир и дође до неког компромиса.

Дијалог уз посредство странаца, кад стижу представници ЕП

Што се тиче дијалога са остатком ванпаралментарне опозиције, у посредовање Европског парламента, Дачић каже да је тај део још у припремној фази.

- То пре свега зависи од агенде европских посланика, они су имали забрану путовања. Време је да се отпочне и тај део дијалога. Размишља се о неком термину, кад би они могли да дођу у Београд, између 8. и 11. јула, али то још није потврђено - рекао Дачић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)