ВИСОК СТЕПЕН ЈЕДИНСТВА О НАЦИОНАЛНИМ ПИТАЊИМА: Огласио се Дачић након разговора са представницима опозиције, Вучић сутра у Скупштини

Танјуг

21. 06. 2021. у 19:16

ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је председник Србије Александар Вучић представницима ванпарламентарне опозиције представио извештај о дијалогу са Приштином, све дилеме и проблеме актуелног тока дијалога и све притиске са којима се Србија суочава.

ВИСОК СТЕПЕН ЈЕДИНСТВА О НАЦИОНАЛНИМ ПИТАЊИМА: Огласио се Дачић након разговора са представницима опозиције, Вучић сутра у Скупштини

Фото: Н. Скендерија

Дачић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је ово био јединствен и можда први састанак те врсте у последњих више година имајући у виду да су Вучић и представници странака још на првом састанку говорили о потреби да о државним питањима комуницирају и власт и опозиција.

Он је додао да су учесници поздравили такву врсту политичког деловања.

- Сви су истакли потребу да уложимо политичке напоре и да одбранимо и заштитимо националне и државне интересе - навео је Дачић.

Каже да су и он и Вучић исказали задовољство атмосфером и ставовима странака које су учествовале, наводећи да је ту било присутно седам странака опозиције.

- Састанак је показао висок степен државног јединства око најважнијег питања, а то је питање КиМ - рекао је Дачић.

Најавио је за сутра седницу Скупштине Србије на којој ће се обратити Вучић, те додао да ће се након расправе посланици изјаснити о извештају Канцеларије за КиМ и току дијалога.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)