ОПРОШТАЈНА ПОСЕТА: Вучић са одлазећим амбасадором Казахстана (ФОТО)

Танјуг

21. 06. 2021. у 10:38

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Казахстан Габита Сиздикбекова и захвалио му што је, као први амбасадор своје земље са седиштем у Београду, допринео јачању српско-казахстанске сарадње.

ОПРОШТАЈНА ПОСЕТА: Вучић са одлазећим амбасадором Казахстана (ФОТО)

Фото: Инстаграм

Председник Вучић је указао на значај одлуке председника Токајева да дипломатско представништво Казахстана у Србији подигне на ниво амбасаде, јер је та земља, са којом ове године обележавамо 25. годишњицу успостављања дипломатских односа, наш важан партнер на међународној политичкој сцени.

Зато је изразио наду да би у години јубилеја председник Казахстана могао да посети Србију, саопштила је Служба за сарадању са медијима председника Србије.

Председник Вучић је изразио захвалност Казахстану на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије непризнавањем тзв. Косова, као и наду да ће ту подршку наставити да изражавају у међународним организацијама.

Двојица саговорника су се сагласили да је у наредном периоду потребно усмерити пажњу на јачање економске и сваке друге сарадње и, с тим у вези, истакли потребу проширења правно-уговорне базе.

Председник Вучић је амбасадору Сиздикбекову пожелео много успеха на одговорној дужности, коју ће преузети по повратку у своју земљу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (42)