АЛБАНЦИ НАПРАВИЛИ НОВИ ИНЦИДЕНТ: Министру Удовичићу забранили улазак на Косово и Метохију

Novosti online

21. 06. 2021. у 09:42

СЕПАРАТИСТИЧКЕ власти у Приштини ноћас су после поноћи послале обавештење да забрањују улазак на територију Косова и Метохије, министру омладине и спорта Вањи Удовичићу.

АЛБАНЦИ НАПРАВИЛИ НОВИ ИНЦИДЕНТ: Министру Удовичићу забранили улазак на Косово и Метохију

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Министар Удовичић је данас требало да на Приштинском Универзитету са привременим седиштем у Косовској Митровици разговара да младима и подели им стипендије и потом обиђе Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку, али су власти привремених инситуција у Приштини без икаквог повода и образложења забраниле његову посету, објавио је у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Како је додао, његов боравак на КиМ уредно је најављен официру за везу у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посету не дозволи, а обавештење о томе послато је ноћас у глуво доба, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине.

- Најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара.

Забранити министру спорта да посети децу није само покушај да му се онемогући да обавља свој посао, већ и антицивилизацијско дивљаштво усмерено ка младима - наводи Петковић.

Упркос томе, како додаје, све ове баријере и забране неће нас спречити да наставимо да помажемо нашем народу у јужној покрајини и још снажније и одлучније ћемо се залагати да градимо сигурнију и бољу будућност за њихов останак и опстанак на Косову и Метохи.

Посета министру Удовичићу најављена је у складу са свим процедурама Споразума о званичним посетама и на време. О овом, још једном у низу, бахатом понашању Приштине која крши све споразуме, обавестићемо и све надлежне међународне инститиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)