ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ О ВЛАСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Они који су испливали на снази Амфилохија измишљају дефиниције и појмове!

Novosti online

20. 06. 2021. у 17:07

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије критиковао је данас власт у Црној Гори која је, како је рекао, изневерла поверење митрополита Амфилохија и ставила се у службу сила овог свет које постоје само и искључиво на поларизацијама.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ О ВЛАСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Они који су испливали на снази Амфилохија измишљају дефиниције и појмове!

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

У беседи у цркви Свете Тројице у Сремчици, патријарх је рекао су последњи догађаји у Црној Гори показали да су "они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на место да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко ком народу припада и на који начин се моли Богу… изневерили поверење митрополита".

- По заповеди светих апостала у Јерусалиму, да језици постоје као дар Божији, да појмови постоје, да дефиниције постоје, да бисмо једни друге препознали, да бисмо се једни другима приближили. Имам право то да кажем вама, јер и сам, сам безброј пута био на разним стратиштима, на местима где су на најужасније начине страдали људи, огроман број људи и никада се нисам бавио бројкама нити лицитирао жртвама. Немало пута био сам заједно са митрополитом Амфилохијем на тим местима и никада се нисмо бавили математиком и бројевима. Никада се нисмо бавили ни тим ко је први почео, ко је више крив, ко је коме више нанео зла јер сам био свестан да се налазим на месту манифестације зла и да без обзира ко су жртве, да ли припадају овом или оном народу, овој или оној вери достојне су најдубљег поштовања и најснажније молитве - рекао је Патријарх Порфирије и додао:

- Ми подржавамо да сваки народ има своју државу, у томе видимо благослов, видимо израз слободе у томе видимо могућноист да свако свој посебан специфичан дар развија, умножава да кроз дар буде препознатљив другоме и да кроз тај дар дарује себе другоме и да кроз тај дар прима другога себи у своје наручје. А онда су они преко који су испливали на једрима молитве, на снази митрополита Амфилохија у атмосфери цркве, да би то што је црква да би то што ми данас славимо и промовисали и сведочили и борили се за то а не измишљали дефиниције и појмове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)