ПАЛМА ПОРУЧУЈЕ: Ко ради против своје државе, ако не буде кажњен формално, биће кажњен од оног горе

Novosti online

20. 06. 2021. у 14:41

- ОНО што је најважније у ово време је да сви морамо да будемо јединствени, када неке светске силе и неке државе које су чиниле бившу Југославију, све време раде на штету грађана Србије - рекао је Драган Марковић Палма на традиционалном обележавању Свете Тројице у Кончареву.

ПАЛМА ПОРУЧУЈЕ: Ко ради против своје државе, ако не буде кажњен формално, биће кажњен од оног горе

Фото: Новости

- Тако ми имамо и у Србији неке из опозиције који стално раде против државе Србије и грађана Србије. Малочас је наш свештеник Срђан рекао да “морамо чувати село од зла и гмизаваца”. А ја слободно могу да кажем да таква појава постоји и у политици и то је као нека секта, која све време лажима жели да убеди грађане Србије да је живот и оно што се ради у Србији нешто другачије. То се зове национални тероризам, који чине двојица председника две опозиционе партије у Србији, којима на данашњи дан не желим да помињем имена, а зна се на кога мислим. Та двојица стално шаљу неке примедбе, које само они виде из њиховог угла и Европском парламенту и другим међународним инстиуцијама, које одлучују о Србији и њеним грађанима и зато Србија оволико дуго чека на европском путу и зато се Србији стално нешто замера. Србији се замера то што је Србија постала економски моћник, не само на Балкану, него и у Европи. Оно што је за нас најважније је да будемо јединствени, а они који раде против грађана Србије, сигуран сам да ће они бити кажњени, ако не формално, онда  од “оног горе”, јер, ако ми не верујемо да нешто постоји, а постоји сигурно, онда се питамо где проводимо време и за кога живимо - рекао је председник Јединствене Србије.

ЦРКВА И ДРЖАВА У СРБИЈИ СУ ЈЕДИНСТВЕНИ

- Већина грађана Србије традиционално обележава неке верске празнике, али битно је поред традиције, да ми верујемо у оно што радимо. Традиција је једно, а верност и да знаш због чега то радиш, због чега то славиш је друго. Морам и да похвалим председника Србије Александра Вучића за однос државе према цркви. Приликом моје последње посете Солуну, када је нашу делегацију примио Митрополит Солунски Варнава, један од 5 чланова Синода Грчке православне цркве, Митроплит Варнава ми је рекао како у последњих седам, осам година, држава Србија много помаже цркви. Црква и народ морају бити заједно и једино тако можемо да победимо све оно што се зове зло, 1999. године је то био НАТО пакт, а данас је то зло невидљиво. Оно што је данас важно је да су држава и црква јединствени око националног питања. Никада нећемо признати такозвано независно Косово. Албанци су и јуче на задушнице показали, како би изгледали српски православни храмови и надгробни споменици када би они постали члан УНЕСКА. Албанци би када би постали члан УНЕСКА све српске православне цркве и споменике угасили. Међународна заједница ћути о рушењу српских споменика на Косову и Метохији, а ћути и део опзиционих партија у Србији. Србија тражи да се Албанци понашају према православним храмовима и споменицима, онако како се Србија понаша према другим верским заједницама у Србији - рекао је данас председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма на традиционалном обележавању Свете Тројице уз Кончареву код храста старог око 200 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени