СИН РАТКА МЛАДИЋА О ГЕНЕРАЛУ: Смиренији је него пре, вратили смо се нормалним породичним разговорима

Novosti online

20. 06. 2021. у 14:38

ГЕНЕРАЛ Ратко Младић недавно је пред Хашким трибуналом правоснажно осуђен на доживотну казну затвора због злочина против човечности над несрбима током рата у БиХ, а само десет дана касније црногорски парламент усвојио је срамну резолуцију којом се забрањује негирање геноцида у Сребреници.

СИН РАТКА МЛАДИЋА О ГЕНЕРАЛУ: Смиренији је него пре, вратили смо се нормалним породичним разговорима

Фото Танјуг

Дарко Младић каже да је његов отац и очекивао овакву пресуду и да му је чак, стиче се утисак, лакнуло што је све напокон прошло.

- Мени он сада делује смиреније него пре пресуде, а ми смо се вратили нормалним породичним темама, не разговарамо више претерано о пресуди. Више се интересује да се чује са децом за то кратко време које има на располагању – каже Дарко Младић.

Када је реч о томе где ће служити казну, Младић каже да је то засад неизвесно, а да је велику буру изазвала Велика Британија која се на седници Савета безбедности УН понудила да генерал одслужи казну у њеном затвору.

- Радован Караџић је чекао нешто мање од две године од пресуде да буде пребачен у Велику Британију. Све је још неизвесно, он се тиме засад не оптерећује, а неће имати ни прилику да о томе одлучује. То ће зависити од других околности на које ми немамо утицај – каже генералов син.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)