МИНИСТАР ВУЛИН СА КОМЕСАРКОМ ЈОХАНСОН: О Даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција (ФОТО)

Novosti online

18. 06. 2021. у 13:06

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин разговарао је данас у Београду са комесарком Европске уније за унутрашње послове и миграције Илвом Јохансон о даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција, организованог криминала и корупције.

МИНИСТАР ВУЛИН СА КОМЕСАРКОМ ЈОХАНСОН: О Даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција (ФОТО)

Фото: МУП

Министар Вулин је истакао да је за решење проблема ирегуларних миграција неопходно да Европска унија заузме јединствено, заједничко решење и нагласио да Србија неће бити паркинг за мигранте.

Министар је указао да је од почетка мигрантске кризе Србија имала хуман и одговоран приступ, што је препознато и више пута похваљено од стране међународне заједнице.

Министар Вулин и комесарка Јохансон сложили су се да миграције нису нов феномен и да ће оне увек постојати те да је зато заједнички задатак не да се оне спрече, већ да се уреде на легалан начин. У том контексту сарадња и заједнички рад европске Агенције за граничну и обалску стражу - Фронтекса и српске полиције је добар правац.

- Данас на граници са Бугарском отпочињемо нови вид сарадње и драго ми је што ћемо добити подршку Фронтекса ангажовањем њихових припадника који ће се са српским граничарима борити против ирегуларних прелазака границе- рекао је министар Вулин.

Говорећи о борби против организованог криминала, министар Вулин је нагласио одличну сарадњу Србије са Европолом, а комесарка Јохансон је истакла да Европска унија подржава Србију на пољу унапређења борбе против организованог криминала, сузбијања корупције и посебно у области владавине права, а у контексту процеса евроинтеграција Србије.

Kомесарка је нагласила да је Србија поуздан партнер у решавању ирегуларних миграција и изразила задовољство због доласка припадника Фронтекса на границу Србије и Бугарске, што ће значајно унапредити сарадњу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)