ТЕМА И ЦЕНА КАМПАЊЕ: Европосланици наставили консултације са нашим странкама

Танјуг

17. 06. 2021. у 21:08

ЕВРОПОСЛАНИЦИ су наставили у четвртак консултације у оквиру међустраначког дијалога, разговором са Странком модерне Србије. Копредседница СМС Татјана Мацура рекла је након сусрета у седишту Делегације ЕУ у Београду да је задовољна атмосфером која је владала током састанка, оцењујући да је то био један од најконструктивнијих разговора између те странке и представника Европског парламента.

ТЕМА И ЦЕНА КАМПАЊЕ: Европосланици наставили консултације са нашим странкама

Фото П. Милошевић

Према њеним речима, ако околности због пандемије буду дозвољавале, европосредници ће у Београд, како су јој пренели, доћи средином јула да разговарају са странкама уживо:

"Странка модерне Србије ће учествовати у свим разговорима који подразумевају мирно решавање проблема."

Мацура је за Танјуг истакла да јој је драго што је дошло до састанка после дужег времена, наводећи да су присуствовали сви посредници у дијалогу - Тања Фајон, Владимир Билчик, Кнут Флекенштајн и Едуард Кукан. О детаљима због правила није могла да говори, али каже да је делегацију ЕП упознала са захтевима СМС у вези са побољшањем изборних услова.

Подсетила је да та странка предлаже измене закона које се тичу финансирања кампање у смислу да траже лимитирање средстава које странке користе за изборну кампању.

Са европарламентарцима 30. јуна треба да се састану представници Лиге социјалдемократа Војводине, а следеће недеље и група странака међу којима СДС Бориса Тадића и Нова странка Ариса Мовсесијана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)