ЛОНЧАР ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: Колико кошта ПЦР тест за улазак на Маурицијус?

Новости онлајн

17. 06. 2021. у 16:04

КАД у некој земљи тајкуни почну да се „брину“ за народ и обичне грађане, да анализирају како ће „обични“ грађани да путују, или да летују, то је обично знак да та држава иде у добром правцу, да је народу и грађанима из дана у дан све боље, а да се тајкунима који су уз помоћ државне функције стекли милијарде, дрма тло под ногама. Тако је данас и у Србији, наведено је у одговору министра здравља Златибора Лончара Драгану Ђиласу.

ЛОНЧАР ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: Колико кошта ПЦР тест за улазак на Маурицијус?

Фото Танјуг

"Ево, напрасно се, после 6 месеци, један тајкун који је у народу познат по згртању богатства које се мери стотинама милиона евра, сетио да је цена ПЦР теста у Србији висока, и да треба да се смањи, како би грађани могли да путују. Не лези враже! 

Да ли је по среди брига о начину уласка у неке егзотичне земље, попут Маурицијуса, или је пак у питању незадовољство соспственом небитношћу на политичком небу Србије, тек тајкун се данас, када је у нашој земљи вирус корона мерама државе и одговорношћу грађана стављен под контролу, напрасно сетио ПЦР тестирања, и запитао, јавно, како то да се толико често тестирају грађани Србије?  

Срећом грађани Србије знају да препознају „тајкунску бригу“ и придају јој адекватну, у промилима изражену, пажњу и подршку. Јер грађани Србије добро памте набавке вакцина или набавке санитетских возила, преко 5 посредника, по преплаћеним ценама у које су се тајкунови саборци уграђивали по чувених „7%“,  баш  у време док је Ђилас радио марљиво на сопственом богаћењу и згртању милиона. 

Памте грађани и апарате који су набављани искључиво и једино за сликање у току кампања, без да су икада после коришћени у здраственом систему наше земље. Здравственом систему који је у време док је на власти био тајкун који данас „брине“ о томе како ће грађани путовати, доведен до руба пропасти, без иједног модерног и адекватно опремљеног клиничког центра, какав је КЦ Ниш, ускоро и КЦ Србије, сутра КЦ Војводине и КЦ Крагујевац, без нових, савремених болница какве су данас реновирани КБЦ-ови или болнице у Батајници и Крушевцу, без савремене медицинске опреме и апарата, какве су данас у нашим болницама.

Али, истине ради, тајкун Ђилас је и тада бринуо о путовању наших грађана. Па је тако власт коју је предводио грађане слала у Турску, на лечење, по баснословним ценама, уместо да је за само део новца који је тајкун згрнуо док је владао, наменила набавци апарата попут  "Гама" ножа или "X" ножа за неку од наших здравствених установа, и тим истим грађанима обезбедила да се лече овде, у својој земљи. Данас се грађани на "X" ножу или "Гама" ножу лече у својој земљи, бесплатно...

Тајкун Ђилас је бринуо и о путовању здравствених радника, лекара који су у време Ђиласове власти масовно напуштали земљу и путовали искључиво у једном правцу, што даље из Србије. Како и не би, кад су у Ђиласово време лекари имали плату која је била нижа од плата медицинских сестара данас. Зато су морали да путују у друге земље, да раде и зараде. А данас се враћају у Србију...

Грађани Србије данас путују због тога што желе и имају могућности да путују, услед економског напретка земље оствареног од 2014.године. И у време пандемије, када је најчешћи услов за путовање потврда о вакцинацији, грађанима Србије су отворена сва врата, јер је у Србији дато већ укупно више од 5 милиона доза вакцина.

Али нека тајкун Ђилас настави да брине о путовањима на егзотичне дестинације. То му је још једино и преостало...

Колика оно беше цена ПЦР теста за улазак на Маурицијус?", наведено је у саопштењу Златибора Лончара. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)