АЛБАНЦИ ИХ УБИЛИ, ПА ЗАТРПАЛИ КОСТИМА ЖИВОТИЊА: Како су терористи ликвидирали породицу Шутаковић о којој је говорио Вучић (ФОТО)

Д. С.

17. 06. 2021. у 10:27

ГОВОРЕЋИ о опструкцији потраге за несталима, коју Приштина спроводи већ годинама, председник Вучић је јуче саопштио да су од многобројних захтева Београда, дозвољена претрага само локације Бункер, код Ђаковице.

АЛБАНЦИ ИХ УБИЛИ, ПА ЗАТРПАЛИ КОСТИМА ЖИВОТИЊА: Како су терористи ликвидирали породицу Шутаковић о којој је говорио Вучић (ФОТО)

Фото: Архива Новости

У тој масовној гробници, затрпани животињским скелетима, пронађени су и посмртни остаци седморо чланова породица Шутаковић и Петровић.

Масовна гробница у Ђаковици/Фото: Архива Новости

Петоро Шутаковића, који су ексхумирани 1999, покопани су тек пре две године у Андријевици, у Црној Гори. Тела Даринке, рођене 1945. године, њеног супруга Недељка, рођеног 1936, и синова Александра, Ђорђа и Радомана, који су имали 10, 17 и 18 година, била су у Институту за судску медицину у Приштини, а на граничном прелазу преузели су их рођаци.

Према једној верзији, Шутаковићи су киднаповани из свог стана, у јулу 1999, где су остали како би сачували кућни праг. Припадници ОВК су их буквално извукли из дома. А према другој верзији, породица је покушала да се склони у цркву, али је ухваћена на путу. И о њиховој смрти колају две варијанте - да су убијени одмах и да су држани у заробљеништву две недеље, па затим ликвидирани.

 

Масовна гробница у Ђаковици/Фото: Архива Новости

Породицу Шутаковић у вечни мир испратиле су десетине чланова породице, пријатељи, свештенство Епархије будимљанско-никшићке...

- Сахрањујемо кости давно побијених са намером да се затру и никада не нађу. Пострадали на правди Бога, без кривице, родитељи и малолетна деца, и то у време када је "међународна правда" дошла на Космет. Ето, видимо каква је то била правда. Испливава зло зликоваца и право лице "велике Албаније". Ово је једно од тих лица - рекао је тада владика Јоаникије, после помена у манастиру Ђурђеви ступови у Беранама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)