ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО СТАЈВЕРСА: Председник уручио одликовање генерал-мајору Националне гарде Охаја (ВИДЕО)

Новости онлине

16. 06. 2021. у 10:46

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са помоћником команданта Националне гарде Охаја генерала-мајора Стивена Стајверса.

ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО СТАЈВЕРСА: Председник уручио одликовање генерал-мајору Националне гарде Охаја (ВИДЕО)

Фото: Принтсцреен

Вучић је Стајверса одликовао Орденом српске заставе првог степена.

Стајверс се захвалио Вучићу и српском народу на одликовању.

- У години у којој обележавамо 140 година дипломатских односа Србије и САД, имам част да у име Републике Србије једно од највиших државних одликовања Орден српске заставе другог степена доделим Стивену Стајверсу, једном веома добром, човеку, конгресмену, генерал, официр, џентлмен. Председавао је српским кокусом више година на почетку онога у шта ја дубоко верујем, представља нову епоху сарадње у српско-америчким односима - рекао је Вучић и додао:

- Неуморним радом и стрпљењем да саслуша, увек срдачно прими и подржи где треба представнике Србије, оставио је важан траг у односима Србије и САД. Стив Стајверс је током деценије и по допринео јачању пријатељства, поверења и сарадње између наших оружаних снага. У његовој личности смо препознали истрајност и визију, неретко и храброст који су потребни да би српско-амерички односи у будућем времену наставили напред. Уверен сам да ће и у наступајућем периоду као председник привредне коморе државе Охајо да ће наставити да буде снажан заговорник нашег зближавања и сарадње - рекао је Вучић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)